reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Dorciaa nie kuś ja bym chętnie coś upiekła ale jak nie ma to nie jem i próbuję się powstrzymać
a ja już mam to w nosie ważę jakies 85kg z 62 na początku i stwierdziłam że gorzej byc nie może trudno i tak będę miała sporo do zrzucenia dlatego już nic nie robi mi różnicy:sorry2:postanowiłam sobie odstawić po porodzie słodycze...:blink:oby mi się to udało:-D
Szybka relacja bo wlasnie wrocilam z kontroli.
Tak wiec skurcze na ktg jak zwykle sa ,jak zwykle nieregularne ale powiedzialam mojej pani doktor,ze czuje je czesciej niz sie rysuja i czuje juz od kilku dni bol krzyzowy.Zbadala mnie wiec dokladnie i tak szyjka niecale 1.5cm.mieciutka przepuszcza bez problemu 2 palce,powiedzialam jej tez cos sie saczy i nie wiem czy to rzadki sluz czy wody wiec USG zrobila i stwierdzilismy,ze wod ubylo calkiem sporo,lozysko jeszcze w formie,przeplywy super,glowka wstawiona,naciska tak ze hoho i co?Ano dostalismy skierowanie do szpitala,przede wszystkim z powodu niskiego poziomu wod.Zaraz dzwonie na porodowke czy maja duzo pracy jak nie to pomalu sie zbieramy.....
Dam znac:-)
czyżby na dniach była kolejna dzidzia?:-D

reklama
Idę dziewczyny obciąć paznokcie u stóp - czyli wrócę do Was za jakieś pół dnia :-D
kurcze, od paru dni pobolewa mnie głowa (a całą ciążę miałam spokój) a w domu jak na złość tylko ibuprom :-(

Mnie tez ostatnio pobolewala glowa, a prawie nigdy mnie nie boli :baffled:

Co do majtek dla suczki, to moja owszem kiedys miala zalozone wraz z podpaska, zeby nie brudzila w mieszkaniu. I to byl pierwszy i ostatni raz. Mianowicie zrobila kupke w majtki:szok::baffled:

moja noc do dupy delikatnie mowiąc chyba już nie wiem co to sen i na Boga
Karoli jak ty to robisz że przesypiasz noce:confused:zdradź ten sekret:-Ddzisiaj znów wyemigrowałam od m z sypialni bo on sie przy moim ciągłym wierceniu budzi a rano chodzi do pracy więc chyba zacznę na stałe spać na kanapie w dziecinnym:sorry2:no i bliżej do łazienki- do tego mojemu psu padło na mózg całkiem i całymi nocami usiłuje wgramolic nam się do łóżka - efekt - całą noc słyszę jak się kreci góra dół od łóżka do łóżka pazurki go zdradzają - on chyba czuje że jego dni "jedynaka" są juz policzone:-D

Dorcia, juz Ci zdradzam:-) klade sie do lozeczka obolala i zmeczona na lewy boczek po calym dniu (ostatnio nic nierobienia:szok::szok::szok:), moj G. glaszcze mnie po pleckach i masuje krzyzyk, ja sie odprezam i zasypiam.

Karoli to jak bedziesz szla do porodu to tez mozesz miec taki jak ja bo mi na koncowce obwod nie wzrastal tylko to co mialam na bokach powypychało do przodu i na jedno wyszlo chcoc brzuch wydawał sie wiekszy niz wczesniej.

golanda faktycznie, zastanowilam sie i przyjzalam mojemu brzuchowi, ze obwod mam taki sam od dluzszego czasu, a brzuch wiekszy. Rzeczywiscie to co bylo po bokach przenioslo sie na przod.

agbar powodzenia.

anterix rowniez super opisany porod.

Agbar -powodzenia
No prosze idziemy jak burza , sory za moj blad to mialy byc 200km a nie kg.Nicol spi a ja sie nudze o 18 przyjedzie M i jedziemy na zakupy , szkoda ze tylko spozywka , ale pod koniec stycznia poczatek lutego ide na zakupy ciuchow dla siebie .

witam :-)
my po pierwszej wizycie poloznej ;-) malutka ma juz 2820g :-D:-D
dowiedzialam sie dzisiaj wkoncu czemu mialam cesarke:dry:
okazalo sie ze moje lozysko za wczesnie dojrzalo i malutka ma teraz skore jak przenoszone dziecko to znaczy luszczy sie jak maly waz;-) no ale w szpitalu nikt nie raczyl mi tego powiedziec....:dry:poza tym ma nie dokonca jeszcze dojrzaly uklad oddechowy i pokarmowy plus opuchnieta sluzowke przez co mi troszke swiszczy i charczy jak je:-( ponoc to powinno do pol roku sie uregulowac... oby:-)
super niech córcia zdrowo przybiera:-)na pewno się unormuje:tak:ps.ja tez miałam już mocno dojrzałe łóżysko co efektem było to że synkowi schodziła skóra tak miał przesuszona:sorry2:z tym ze ja byłam już po terminie co mam nadzieje ze tym razem tak nie będzie:dry:

Mnie tez ostatnio pobolewala glowa, a prawie nigdy mnie nie boli :baffled:

Co do majtek dla suczki, to moja owszem kiedys miala zalozone wraz z podpaska, zeby nie brudzila w mieszkaniu. I to byl pierwszy i ostatni raz. Mianowicie zrobila kupke w majtki:szok::baffled:

Ojoj, to chyba się psina zestresowała. Za to nasza miała wkładeczki, które zaczęły znikać... Myślałam, że kamufluje je gdzieś i okazało się, że faktycznie, ale niestety nie było to ani pod łóżkiem, ani za fotelem, tylko we własnym brzuszku :-D i od tej pory po prostu często piorę majteczki :-)

Kurcze, dostałam dzisiaj burę od dziadka i mamy, że nie dzwonię... no ale co mam im mówić za każdym razem "informuję, że jeszcze nie rodzę?!"...!

Wlasnie pochlonelam porcyjke mojego kleiku ryzowego :-)

Zabralam sie za prasowanko i niezle sie przy tym nawkurzalam... Pralam posciel i pieluszki tetrowe i musialam niezauwazyc jakiegos kawalka kartonika :baffled: Oczywiscie w praniu musial sie rozmoczyc i wszystko nabilo sie w te pieluszki :baffled: Ale sie naskrobalam tego...

Co do niedrapek to wczoraj rozmawialam ze szwagierka i mowila, ze duzo praktyczniejsze sa male skarpeteczki, bo niedrapki spadaja... Zobacze, jak to bedzie, bo niedrapki tez mam.

E-milcia - fajnie, ze sie odezwalas, czekamy na sprawozdanie :-D

Agbar - no to powodzenia!!!

Musze sie chyba jeszcze dzisiaj zabrac za sortowanie moich ciuchow, zeby zobaczyc, w co ewentualnie jeszcze po porodzie wleze, a o czym moge na dlugo zapomniec i schowac gdzies na tyl szafy...

Sandrq - najwazniejsze, ze corcia zdrowo rosnie i wszystko dobrze sie skonczylo :tak:

U mnie obwod w pasie na dzis to 97,5, a bioderka 104 :szok:

Mnie tez dzisiaj bolala glowa, ale kawka pomogla :tak:

U mnie nie jest tak źle bo mam na wysokości pępka 108.5cm:-)ale powiem że duzo urósł bo ja z przed ciąży to brzuszka nie miałam co mam nadzieje że to głównie brzusio urósł i wróci do normy tak jak miałam z przed ciaży:cool2:

Ide jesć obiadek;-)

EDIT:
PAULA nie martw się to tylko taki początek bo jednak szybko od mamy została wzieta co jeszcze troche a zacznie się klimatyzować u was:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Paula, początki są trudne, ale wszystko da się ogarnąć. Nasza psina też piszczy przez sen, goni gdzieś łapami i nawet usiłuje szczekać, co wychodzi naprawdę komicznie :-D mój kot jak był mały też uskuteczniał miauczenie o wszystko i zabawy o 4 nad ranem ;-) z czasem będzie lepiej.

Do góry