reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Renata wczoraj cały dzień wymiotowałam , to już prawie 10tydzien , ale wymiotuje od 5 . Dziś np tylko rano ale mam straszne mdłości kiedy nie zjem wiec ciagle coś żuje :) lekarka mówi ze wszystko jest dobrze dzidzia rosnie wyniki w normie wiec trzeba to wytrzymać :)

Renata wczoraj cały dzień wymiotowałam , to już prawie 10tydzien , ale wymiotuje od 5 . Dziś np tylko rano ale mam straszne mdłości kiedy nie zjem wiec ciagle coś żuje :) lekarka mówi ze wszystko jest dobrze dzidzia rosnie wyniki w normie wiec trzeba to wytrzymać :)
Ja wymiotowałam na szczęście tylko raz, tak to mam mdłości chociaż tez mam lepsze i gorsze dni 😁 najgorzej jak jestem głodna albo jak się najem 🤮 Trzymaj się i dużo zdrówka dla was 😘

Kobietki a powiedzcie mi czy stosujecie metodę mamy gin. I śpicie bez bielizny?? Ja tak robię od pół roku że mam tylko koszule ale majtek nie i póki co nie miałam żadnych infekcji..

Kobietki a powiedzcie mi czy stosujecie metodę mamy gin. I śpicie bez bielizny?? Ja tak robię od pół roku że mam tylko koszule ale majtek nie i póki co nie miałam żadnych infekcji..
Ja nie zdążyłam, bo niestety wyszło mi w badaniu ogólnym moczu, że mam nadmiar leukocytow i lekarz się zdecydował na antybiotyk na grzybice pochwy, objawów żadnych nie miałam 🙄🙄🙄 i teraz nie ma jak bo i luteina i antybiotyk dopochwowo, więc wszystko wypływa 🤦‍♀️🤦‍♀️ale spałam bez majtek przed ciąża i też zero infekcji od kilku dobrych lat 🤔

Ja po cc dość szybko doszłam do siebie. Cięcie mialam o 4 nad ranem, kolo południa juz byla pionizacja. Póki byłam w ruchu, to było spoko, najgorzej jak sie polozylam ii trzeba bylo wstac od nowa. Ale nie bolało nawet na tyle, by brac przeciwbólowe. Urodzilam o 3:55 z niedzieli na poniedziałek, w środę bylam juz w domu. A po tygodniu od cięcia jechalam do biedronki na pierwsze samotne wyjscie :D z reszta juz na drugi dzień po wyjściu ze szpitala musieliśmy jechac z synkiem na konsultacje do dermatologa, wiec całe szczęście u mnie jakoś samopoczucie po cc bylo dobre.
Teraz tylko obawiam się jak dam sobie radę sama z dwójką.
Ja tez się tego boje jak sobie dam radę z dwójka. Jak urodzę to synek będzie miał już 3 lata ale boje się, ze jak mąż będzie w pracy to sobie nie dam rady. Dobrze, ze jeszcze dużo czasu :)

Ja będę używać od drugiego trymestru. Mam skłonność do rozstępów. Wiem, że są środki od 1 trymestru, ale jestem przewrażliwiona i się zwyczajnie boję.

Spokojnie ja też mam krwiaka. Trzeba go po prostu wyleżeć. Nie dźwigać, nie chodzić, nie stać. Ogólnie leżeć tylko, nic kompletnie w domu nie robić, podnosić co najwyżej kubek z herbatą i powinnien się wchłonąć.

Jaki masz rozmiar tego krwiaka? Podkosmówkowy czy z boku?
Nie mam zdjęcia, ale z tego co widziałam na ekranie to ok 3 cm na 2,5 cm. Lekarz określił go jako nadkosmówkowego ale w internatach jest mowa tylko o podkosmówkowych. Na razie jestem w szpitalu na obserwacji, wiec zobaczymy. Ale jest też jasna strona medalu, wg OM 7 + 4 i to samo z usg. W poprzednich ciążach nie widziałam serduszka a tu było, wiec leżenie mi nie straszne nawet do końca, oby tylko z dzidzia było wszystko ok ❤️

A Ty jaki masz rodzaj krwiaka i jaką wielkość?

Ja od zawsze śpię bez bielizny, to jest po prostu mega wygodne 😅 a po latach się człowiek dowiedział, że nawet zdrowe :D

reklama
Oczywiście jak tylko mogę to śpię bez bielizny, nie używam już wkładek i nie mam problemów z infekcjami.

Do góry