reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniówki 2021

Mój lekarz w 7+2 zmierzył na usg 9.6mm co odpowiadało 7+0, myślę, że 5mm to pewnie 3-4dni mniej czyli jakieś 6+4/5? to nawet nie tydzień różnicy między om a usg, chyba nie ma potrzeby panikować jak był zarodek i serducho. Ale zawsze łatwo się mówi, a jak najdzie niepokój to ciężko...
Ja właśnie patrzę na swoje usg z 6+1tc i zarodek miał NIECAŁE 5mm
Kochana nie stresuj się! Mój okruszek w 6 tygodniu miał crl 0,48cm więc 4,8mm. To jeszcze mniej niż u Ciebie, a lekarz zapewniał mnie że wszystko jest w porządku ☺ spokojnie, musiałaś trafić na bardzo specyficzną panią doktor 😕
Dokładnie, u mnie to samo 😋
6+4 to bylo dzis 8 mm....

Dziękuję, naprawdę mnie pocieszyłyście. Może macie rację, że ta lekarka była dziwna...
Ja poza tym mam nabrzmiale cycki, codzienne mdłości pół dnia, więc dzięki temu mam trochę nadziei. No i teraz dzięki Wam :)
Widać, że te wymiary mogą być zupełnie różne, zwłaszcza na początkach.

reklama
A czemu byłaś w szpitalu coś się działo?
A mialam jakies dziwne mini skurcze w jednym i tym samym miejscu...w szpitalu okazalo sie,ze jest niewielkie odklejenie kosmowki przez krwiaka....dostalam luteine,mam ja caly czas brac,lezalam teraz te 3 dni plackiem i dzis na wizycie juz wszystko ok.Ale boje sie straaaasznie,to jest masakra jak ja sie wszystkiego juz boje.w pierwszej ciazy na tym etapie bylo plamienie...to boje sie kazdorazowego wycierania po sikaniu...

I nikt nic Ci nie mówił, że to mało? Może masz rację... zwłaszcza, że ta lekarka od początku wiedziała, że nie będę u niej prowadzic ciąży. Ona nie pracuje w szpitalu i dla mnie to odpada.
A skad,nic.Dzis bylo 8 mm wiec uroslo tylko 2 mm w 4 dni a niby mowi sie,ze milimetr dziennie.To moja doktor mowi,ze to nie bulka,zeby tak przepisowo roslo :))))

Ja po wizycie już dosyć dawno, wszystko jest dobrze :) maluszek ma 1,64cm to 8tc+0 czyli idzie mi idealnie z miesiączka 😁 akcja serduszka koło 160 :) ależ jestem szczęśliwa, nie macie pojęcia 🥰 od razu po wizycie położna pobrał mi krew do badań i karta ciąży założona ❤️

Ostatnia edycja:
Tak, średnia z 12 miesięcy.

Byłam u gin jak było jakoś 7+2 i crl było niskie... choć było już serduszko. To nie moja gin, tylko przypadkowa z pakietu, więc jedyna szansa, że źle zmierzyła.... Może teraz będzie jakiś duży przyrost... Może... [emoji24][emoji24][emoji24]
Zanim dobrnę do końca to pewnie okaże się, że ktoś już Cię pocieszył, ale miałam podobna sytuację [emoji6] byłam w 6t6d i zarodek miał 2-3mm, lekarz powiedział że zdecydowanie za mały i na moje pytanie czy to co widzi to prawidłowo rozwijajaca się ciaza odpowiedział, że nie do końca, a potem poszłam w 8t3d i mój bobas był juz taki jak powinien być w tym dniu i aż nie mogłam uwierzyć, że moje maleństwo to jest właśnie TO duże coś coś widzę [emoji3059][emoji7][emoji7][emoji85]

Ja po wizycie już dosyć dawno, wszystko jest dobrze :) maluszek ma 1,64cm to 8tc+0 czyli idzie mi idealnie z miesiączka 😁 akcja serduszka koło 160 :) dodaje też zdjęcia ❤️ ależ jestem szczęśliwa, nie macie pojęcia 🥰 od razu po wizycie położna pobrał mi krew do badań i karta ciąży założona ❤️
ojejku jakie cudowne wieści i piękne zdjęcie! 🤩❤️

Dziękuję, naprawdę mnie pocieszyłyście. Może macie rację, że ta lekarka była dziwna...
Ja poza tym mam nabrzmiale cycki, codzienne mdłości pół dnia, więc dzięki temu mam trochę nadziei. No i teraz dzięki Wam :)
Widać, że te wymiary mogą być zupełnie różne, zwłaszcza na początkach.
No, wiedziałam że dziewczyny pomogą [emoji3059] zerknij jaka u mnie była różnica pomiędzy 6t6d a 8t3d [emoji116]
IMG_20200615_205547.jpeg
IMG_20200609_120535.jpeg

Ostatnia edycja:
A skad,nic.Dzis bylo 8 mm wiec uroslo tylko 2 mm w 4 dni a niby mowi sie,ze milimetr dziennie.To moja doktor mowi,ze to nie bulka,zeby tak przepisowo roslo :))))
Hahahaha dobra ta Twoja pani dr :) ale zapamiętam sobie jej słowa.
Zanim dobrnę do końca to pewnie okaże się, że ktoś już Cię pocieszył, ale miałam podobna sytuację [emoji6] byłam w 6t6d i zarodek miał 2-3mm, lekarz powiedział że zdecydowanie za mały i na moje pytanie czy to co widzi to prawidłowo rozwijajaca się ciaza odpowiedział, że nie do końca, a potem poszłam w 8t3d i mój bobas był juz taki jak powinien być w tym dniu i aż nie mogłam uwierzyć, że moje maleństwo to jest właśnie TO duże coś coś widzę [emoji3059][emoji7][emoji7][emoji85]
Dzięki, to bardzo pocieszające :)
No, wiedziałam że dziewczyny pomogą [emoji3059] zerknij jaka u mnie była różnica pomiędzy 6t6d a 8t3d [emoji116]Zobacz załącznik 1133982Zobacz załącznik 1133983
No faktycznie...
Mam nadzieję, że u mnie w czwartek będzie porządny przyrost i się uspokoję.

reklama
Do góry