reklama
zanet
Wdrożona(y)
Ja niestety nie znam tego syropu, ale jak małej nie pomaga to udaj się z tym do lekarza niech zmieni na inny. Szkoda żeby się córeczka męczyła może Jej poprostu nie pomaga. Na nas dorosłych też nie wszystkie leki działają. Niestety nie znam się na syropkach wszystko przedemną więc nie moge żadnego Ci poradzić.
Pozdrawiam i dużo zdrówka dla Córeczki.
Pozdrawiam i dużo zdrówka dla Córeczki.
Marta1981
Rodzyneczka
Madziu,ten syrop jest na zapalenie oskrzeli.Syropy wykrztuśnie podaje się najpóźniej o 17-tej,żeby dziecko nie męczyło się w nocy.Spróbuj podac Flegaminę w syropku lub kroplach.Dobrze też robi kąpiel w naparze tymianku(zaparzasz tymianek,taki ze sklepu zielarskiego lub apteki,jak naciągnie to przecedzasz i dodajesz do wanienki do kąpieli).to taka inhalacja.Po podaniu syropku trzeba dziecko oklepac,kładziesz dziecko brzuszkiem na swoich kolanach,głowa poniżej klatki piersiowej,składasz rękę w łódeczkę i oklepujesz po obydwu stronach plecki omijając kręgosłup i nerki.

iwona.c28
Mama Natali i Kuby
Dokładnie Eurespal nie jest syropem wykrztuśnym. Stosuje się go przy zapaleniu górnych i dolnych dróg oddechowych, w skurczach oskrzeli i zapaleniu ucha środkowego. Ma on właściwości przeciwzapalne, rozkurczające oskrzela i przeciwalergiczne. No i nie jest on antybiotykiem.
Magda jeżeli nie pomaga on twojemu dziecku to powinnaś iść do lekarza , być może musisz podać antybiotyk. Moim dzieciom Eurespal pomógł i nie musialy brać antybiotyku, ale jak już pisałam moja poprzedniczka - każdy organizm jest inny i widocznie u twojego dziecka trzeba zastosować inne leczenie.
Magda jeżeli nie pomaga on twojemu dziecku to powinnaś iść do lekarza , być może musisz podać antybiotyk. Moim dzieciom Eurespal pomógł i nie musialy brać antybiotyku, ale jak już pisałam moja poprzedniczka - każdy organizm jest inny i widocznie u twojego dziecka trzeba zastosować inne leczenie.
sewa
mamuśka ;-)
Dzieki za rady. Ciekawa sprawa z tym tymiankiem. Dowiedziałam się od farmaceuty, że eurespal jest jednak wykrztuśny, więc musi kaszleć.
Pierwsze słyszę

Aż wzięłam ulotkę...... i dalej jestem zdziwiona, że farmaceuta Ci powiedział, że to syrop wykrztuśny

Magdo u nas podajemy Mikołajkowi Eurespal i nic podobnego się nie dzieje, może dlatego, że dodatkowo syn dostał od lekarza syrop Drosetux (przeciwkaszlowy), może dlatego nie ma u nas już kaszelku, ale zapytać lekarza warto.
Co do Eurespalu ma on też właściwości uodparniające, dlatego też lekarz go przypisuje, nic więcej nie mogę powiedzieć Ci na ten temat, u nas się on sprawdził.
Pozdrawiam. ;-)
Co do Eurespalu ma on też właściwości uodparniające, dlatego też lekarz go przypisuje, nic więcej nie mogę powiedzieć Ci na ten temat, u nas się on sprawdził.
Pozdrawiam. ;-)
reklama