reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

Jolka-poszlam za Twoja rad, wzielam spioszki 62 i przykladam dziarsko do innych spioszkow a tu niespodzianka...56 jest wiekszy niz 62:szok: :-D naprawde mozna zglupiec, a te amerykanskie ciuszki sa jeszcze inne, choc chyba rozmiary sa bardziej jednolite. 3m nie jest mniejszy od NB. A napiszcie ile czego maci bo ja juz nie wiem czy mam duzo czy malo.

reklama
Jolka-poszlam za Twoja rad, wzielam spioszki 62 i przykladam dziarsko do innych spioszkow a tu niespodzianka...56 jest wiekszy niz 62:szok: :-D
u mnie podobnie z tymi wymiarami
policzę chyba dopiero, jak wytargam reklamówki z szafy. dzisiaj pomalowałam łóżeczko (pierwszy raz, drugi chyba oddam mężowi) i już nic nie robię:no:

Na pierwsze (NB) chwile mam 4 spioszki, 2 body, spodenki i kaftanik +2 czapeczki, skarpetki. Malo czy duzo?
Na 0-3miesiace (55-61cm) mam 3 spioszki, 3 body z dlugim, 4 z krotkim rekawkiem, 5 spodenek, 2 sukienki, 1 sweterek + skarpetki.

nie wiem, jak z kaftanikiem, czy 1 wystarczy:confused: a reszta wydaje mi się, że w sam raz (ale oczywiście mogę sie mylić)

izka wiem coś o tym bo już to kiedyś przerabiałam, dlatego nie warto za bardzo sugerować się rozmiarami, szczególnie jak ma się różnych firm.
Specjalnie dla ciebie policzyłam ile czego mam bo do tej pory nie miałam pojęcia:
8pajaców
12kompletów śpioszki + kaftaniki
9 body z krótkim rękawem
4 rampersy (nie wiem czy to tak dokładnie się nazywa, ale to takie pajace z krótkim rękawkiem i nogawkiem)
7 czapeczek
Wszystko tak na pierwsze trzy miesiące, bo większe mam pożyczone u koleżanki grudnióweczki :-)

A i mam jeszcze dużo podkoszulek, ale nie sądzę żeby wiele się przydało w czerwcu ;-)
Z tych rzeczy (oprócz letnich) korzystała ostatnio właśnie mojakoleżanka i bez problemu jej starczyły :-D

Jola-dzieki serdeczne :-) Wyglada na to ze mam malo kaftanikow i czapeczek. Choc z drugiej strony rodzinka mi wyslala drugie tyle to nie wiem czy nie bedzie jednak za duzo :-) A co tam najwyzej bedziemy sie przebierac i stroic z moja niunia :-)

A tak wogóle to wkleję zdjęcie komody i jej zawartości i będziecie miały pogląd na sprawę ;-)

Izka czapeczek po prostu tyle się zebrało, ale nie są aż tak potrzebne. Przecież chyba nie będą siusiać na czapeczki :-D

reklama
Jolka ale ty masz duzo tego w tej komodzie!!!:szok:

izka ja nie wiem bo jestem w pracy i nie moge teraz policzyc:-D ale jak chcesz to z domu to zrobi i ci napisze. Dajk znac... Aha i oprocz tego co napisalas ja mam dosc duzo skarpetek bo tu w 6 pakach Carters sprzedaja najczesciej i mam tez juz jakies 5 par buciczkow tylko w roznych rozmiarach i jakies 5 sliniczkow.

Do góry