reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szafa malucha

a mnie coś natchnęło dzisiaj i jak firanki szyję pół roku i uszyć nie mogę, tak dzisiaj pomyślałam, żeby uszyć torbę, więc pooglądałam fotki na allegro, wytargałam materiał i coś wyszło:-D

reklama
Dziewczynki ja z calkiem innej beczki wiecie ze ja nie kupilam zadnej rzeczy w rozmiarze 56 :-) ale jak sie okarze ze maluch jest taki malutki to sklep dla dzieci mam pod domem wiec ktos pojdzie i cos kupi, ale rozmiar 62 wydaje mi sie ze bedzie dobry przynajmniej co niektore rzeczy bo sa naprawde malutkie :-)

Pycia słuszne podejście, zwłaszcza że twoja dzidzia zapowiada się na sporego dzieciaczka. Ja z rzeczy na 56 mam tylko 4 sztuki, a jak będzie zapotrzebowanie na więcej to mąż będzie miał frajdę że może kupić coś samodzielnie ;-)

Kachasku podziwiam cię za pomysłowość i cierpliwość do szycia :-)

Kurcze, jakie tu talenty widzę :-) Ja to nawet sama nic porządnego nie potrafię kupić :( wczoraj kupiłam dla malucha pościel do łóżeczka i ochraniacz miał być ze zdejmowanym pokrowcem do prania (zeby razem z gąbką nie prać), tak sprzedawczyni zachwalała a w domu jak wyciągnęłam nowy zakup żeby męzusiowi pokazać to się okazało że wszystko pozaszywane na amen i nic się nie zdejmuje do prania :-( w poniedziałek musze isc do sklepu i dowiedziec sie o co chodzi, czy jakas mi sie trefna partia tej poscieli trafiła czy co? bo w sklepie jak oglądałam rozłożoną na wystawie to była ok....ech.....

:tak: No, no Kachasku - super przybornik na pieluszki !!:-) Ale talent w Tobie drzemie - ja nawet nie umiem uruchomić maszyny do szycia :tak:

Kachasku fajniutkie:tak:zdolniacha z Ciebie:-):-):-)

co do prania i prasowania,czoraj wypralam wszystkie rzeczy niuni te na pierwszy rzut,i dobrze ze zrobilam :-)o wlasnie wczoraj bo od dzis leje,a tak to wszystko ladnie wyschlo i czeka na uprasowanie:-D:-D:-D

Kachasek, normalnie czapki z głów!!! Podziwiam. Ja nie umiem szyć, umiem robić na drutach, ale mój zapał jest taki, że jeden sweter parę lat robię (tzn. zrobię część i napad mi mija na parę lat, aż do następnego razu). A poza tym przy dziecku drutami machać to za duże ryzyko że się po prostu nadzieje.:-(
Ja sobie kupiłam przybornik na łóżeczko - ten z kieszonkami i wczoraj przyszedł. A poza tym stwierdziłam, że przy łóżeczku postawię sobie taki niby regalik plastikowy z 4 pojemniczkami, to będę mieć na rzeczy podręczne.
Jak mi psiapsiła zwróci aparat to cyknę parę zdjątek rzeczy które kupiłam i załączę.:tak:

reklama
dzięwczynki dziękuję za uznanie:zawstydzona/y:
anni zrobiłam tak - popatrzyłam na fotki, zmierzyłam złożone pieluszki, łóżeczko i zaczęłam ciąć materiał, w zasadzie na oko juz później. z marszczeniami przyznam się bez bicia - wszyłam po prostu taśmę do marszczenia firan:-D i zaszyłam w tej małej części, no i tak szyłam i szyłam, aż coś wyszło
o przyborniku też myślałam, ale nie wiem, czy mi z tego materiału jeszcze wyjdzie, jak uszyję, to wkleję fotki:tak:
ko mi nie martw się, będzie dobrze:tak: ja mam ostatnio to samo, jakoś nie mam szczęścia do zakupów. gdzie kupowałaś pościel?

Do góry