reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szafa malucha

reklama
Ta kurteczka jest używana... Niby stan bardzo dobry, ale to się zobaczy jak odbiorę przesyłkę.... a kosztowała z przesyłką niecałe 40zł.​

Elmlauszku ja tez tu nie moge dostac kozaczków dla Laury, ale to dlatego że nie mam dostepu do wielu skleów przez to mąż długo pracuje. Na razie kupiłam takie zwykłe śniegowce (kupiłam 2 rozmiary za duże czyli 24 ale to było we wrześniu, do grudnia będą tylko o rozmiar większe;-)) a w Polsce też mam zamiar kupić ze skóry.
Anielap śliczna kurteczka i cena też ok.
Dzagud kozaczki tez fajne kupiłaś, ale czy nie sa one za sztywne w kostce, czy ta skórka w tym miejscu jest miękka bo nie widać tego na zdjęciu?
Blanes a to Maksiu miał dobrze tyle babek się koło niego kręciło :-D. Fajnie by było gdybys jednak częściej wpadała :-).

Kotek, buciki nie są za sztywne. Magda sobie już 1szego wędrowała w nich po cmentarzu i nie protestowała.;-)Do tego są cieplusie, bo w środku wypełnione podobno owczą wełną. Ja w tym samym sklepie robię butowe zakupy już od kilku lat - zaczęłam przy Weronice, i właścicielką jest pani, która zna się na rzeczy i parę spraw nam przy okazji wyjaśniła. Np. przy kupnie pantofli dla Magdy powiedziała nam, że nie może mieć wysoko zakończonych na pięcie butów, bo jest pulchniutka i będą ją uwierać i wbijać się w ciało. Teraz np. dowiedziałam się, jak można szybko i łatwo wsadzić dziecku nogę do buta. Dziecko przy wkładaniu butów często zwija palce i "zwiotcza" stopę, więc ciężko jest but włożyć. A wystarczy przed założeniem buta połaskotać pod podeszwy i noga wchodzi w but jak w masło. Wychodzi na to że człowiek całe życie się uczy.:-D

Dzagud to fajnie że masz taki sprawdzony sklep i dobrze ze napisałaś o tej pulchnej nózce bo Laura tez taką ma. No i z barankiem w środku bedzie Madzi na pewno cieplusio a i zapomniałam napisać ze kolorek ładny, ja mojemu brudasowi na jesień i zimę kupuję tylko ciemne kolory i to nie tylko butów ale w ogóle ubrań bo Laura brudzi sie okropnie. Na przykład w sobotę ubrała świeżo wypraną kurtke (tez ciemną ;-)) i pierwsze co zrobiła po wyjęciu z wózka to zaliczyła glebę na brudnym piachu, a przeszła zaledwie pare kroków, aż śmiac mi sie chciało, ale niestety ma to po mnie, choc ja na szczęście wyrosłam z tego :-D.

Witam my kupilismy nareszcie butki z elefanta tez o 2 nr za duze,Mikolajowi sie strasznie podobaja nosi je buziaki im daje,chce zebym mu je w domu zakladala,co jest niemozliwe bo sa za cieple ale to chyba z naczy ze mu sie dobrze trupta.

A ja po wielkich poszukiwaniach w centrach handlowych i na allegro kupiłam dziś Maksowi u nas w malutkim sklepiku skórzane buciki za całe 55zł :-D:-D:-D
A do tego kupiłam jeszcze śliczną marynarkę nexta za całe 9zeta(prawie nówka oczywiście :-p) :-D

A wszystko tylko dlatego, że poszłam do banku i spotkaliśmy nianię i to ona namówiła mnie na wypad do miasta :-):-p

Super Jolka ze takie zakupe udane zrobilas!!!!

Dziagud sliczne buciki ,niech sie dobrze nosza:)

Anielap podoba mi sie ta kurteczka,kolorek cudny:)))

Kotku to Amelka identioko jak Laura,ostatnio wyszlam z nia do parku,w nocy padalo wiec wszystko mokre a ona tylko po trawniku chciala chodzic i tak szla szla ...i zeby glebla podczas chodzenia lub biegania a ona sie zagapila na ptaszka i stojac lizla jak dluga na plecy.Kurtke miala jasny filoecik ,rajstopki biale,biale buciki i z przadu... i owszem wszystkie orginalne kolory zachowane...tylko z przodu :p
ale mam to w nosie,codziennie piore kurciolek i ciemnych kolorow nie kupuje bo i tak po takich upadkach trzeba wyprac,wiec smialo ubieram malutka w roze ,fiolety i biele :)
Ostatnio sie zastanawiam nad kupnem drugiej kurteczki ,tak na zmiane,jakby tamta nie wyschla,o taka:
http://www.next.co.uk/shopping/children/youngergirls/8/6
albo ten kolorek bo mamy duzo szaro-rozowych ciuszkow Next - Collections - Page 18.2 - Younger Girls upto 5yrs - Childrens

Gusia slodziak z Twojego maluszka,caluskuje buciki bo takie sa sliczne :D

A buciki mamy takie tylo ze biale z rozowym futerkiem a kwiatuszki rozowo -blekitne :) Rock Cake Pre-C G Pre-School Boots-Clarks
I pani mierzyla stope Amelkowa i wymierzyla ze ma rozmiar 6,to chyba 24(?) wiec ja kupilam ta szostke ale w domu sobie mysle ze lada moment mi wyrosnie z tych butow i 30 funciakow w tylku i na drugi dzien pojechalam wymienic na rozmiar wieksze ale panie nie pozwolily,we trzy mierzyly ,ncisklay i cudowaly i zgodnie stwierdzily ze buty nie moga byc za duze bo beda obcierac mala stopke,przekonaly mnie .Do tej pory Mela nosila tylko pol rozmiara mniejsze ale okres wzrostu stopy o pol centymetra dzieciaczkow w wieku naszych babli to trzy miesiace,do tej pory Amela je zciora i kupimy nowe.

Ostatnia edycja:
reklama
Olla-sliczne są te kozaczki i wlasnie takie biale mierzylysmy.Niestety najmniejszy rozmiar jaki maja to 4:-:)-:)-(
Anielap-kurteczka pikna i cena tez

Do góry