reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

szczepienia i badania kontrolne

hexą. przy pierwszym było ok i teraz się już nie stresowałam, a tu takie jaja. .. ponoć każde następne gorsze jeżeli chodzi o powikłania, boję się 3-ego....

Aestima nie strasz - myślałam, że odwrotnie - że właśnie każde kolejne jako właściwie przypominające, jest już lepiej tolerowane!!! Ninkę po którymś razie wysypało jedynie, ale poza tym nic niepokojącego się nie działo; a co Wam powiedzieli w tym szpitalu? chodzi mi o to drżenie Mieszka?

reklama
Zarówno na szczepieniu jak i w szpitalu na moje słowa, ze za 1 razem było ok- mówili, że każda następne dawka niesie większe ryzyko odczynu poszczepiennego i powikłań i że b. rzadko się coś przy 1 dzieje.. niestety.
mowiła, że gdyby to jakiś neurolog. wstrząs to raczej objawy nie ustąpiłyby tak szybko niemniej nigdy nic nie wiadomo i mamy obser. Ja teraz myślę, że te drżenia, takie właściwie wzdrygnięcia były z mega płaczu a my pokojarzyliśmy to od razu ze szczepieniem. Ciężko teraz powiedzieć- to byłe takie emocje. Książeczki nawet nie mogliśmy znaleźć i pojechaliśmy bez a dziś patrzę- leży na miejscu, tam gdzie zawsze, gdzie szukaliśmy...

Aestima jeju ale mieliście przejścia, współczuję bardzo bo nawet nie chcę sobie wyobrażać co czuliście... dobrze że z Miesiem już ok :)
Maja nie miała żadnych niepożądanych reakcji po szczepieniu, spała tylko cały dzień ale akurat na to nie narzekaliśmy :)

Jednak szczepionka odra,świnka,różyczka śni mi się po nocach.... Boję się panicznie bo i czytałam o tym (chyba aż za dużo) i znam osobiście przypadki koszmarnych powikłań łącznie z autyzmem u dziecka....
Dlatego Setana ponawiam prośbę - jak będziesz wiedziała coś o możliwość rozdzielenia tych szczepionek, skąd je wziąć itp, itd to proszę daj znać... (osiwieję przez to do czerwca...)

oj bidulek z tego miesia - no niestety takie uroki szczepionek :-( nasz zazwyczaj byl marudny i płaczliwy do 3 dni.. ale jak mus to mus :tak:

Weronika już dawno jest po 3 dawkach hexy i tylko po drugiej było trochę marudzenia i sporo spała wtedy. Trzecia dawka bez żadnych nieprawidłowości, nawet zaczerwienienia na nóżce nie było...

Aestima
Nawet Amela jeszcze tak ma (i Oli tez) ze jak sie rozrycza ze az tak zachłystuja powietrzem to tez rece i nogi lataja.
O szczep. mie [isze bo jak wiesz u nas bez powikłan wszystkie.
Buziaki dla Miesia.

reklama
Do góry