reklama

Szczepienia

reklama
Dziewczyny, czy któras z was szczepiła dziecko na ospę oraz pneumokoki jednego dnia?Ja mam tak szczepic Martusie w przyszłym tyg. ale nie jestem do konca przekonana czy tak mozna:baffled:

P.S.
moj varilix kosztował 169 zł:tak:

No wlasnie moja lekarka mowi ,ze nie ma przeciwskazan ale ja zawsze wszystko musze potwierdzic przynajmniej w 2 źródłach.
A szczepionke kupiłam koło domu :-) Za pneumokoki zapłaciłam 262 zł wiec chyba tez nie duzo?

Ostatnia edycja:
wlasnie tez myslalam nad ta ospa ale kolezanki dziecko tak wywalilo po szczepieniu ze szko. a w sumie to jak to jest z ta szczepionka ma uchronic przed ospa czy tylko zminimalizowac skutki??????
do jakiego czasu mozna szczepic na nia dziecko??

reklama
Dziewczyny, czy któras z was szczepiła dziecko na ospę oraz pneumokoki jednego dnia?Ja mam tak szczepic Martusie w przyszłym tyg. ale nie jestem do konca przekonana czy tak mozna:baffled:

P.S.
moj varilix kosztował 169 zł:tak:

my dziś po szczepieniu na odrę, świnkę i różyczkę oraz 4 dawka na pneumokoki, Lenka dzielna chwila płaczy po drugim ukuciu :happy: więc jestem dumna z mojej małej dziewczynki, no a jeśli chodzi i ospę to moja doktor powiedziała że na ospę i meninkokoki mogę szczepić po 4 tygodniach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry