reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szczepionki

Bartek we wtorek miał szczepienie na odrę, różyczkę i dodatkowo zrobili mu meningokoki. Na pneumokoki mamy się zgłosić w styczniu.
Małż z nim był i Bartuś zaskoczył bo praktycznie nie płakał.
Po szczepieniu żadnych dolegliwości nie miał.

reklama
wiecie co - nie weim czemu przychodnie mają takie cisnienie na szczepienie MMR i jeszcze czymś :szok::no: przecież to jest bardzo duże obciązenie dla takiego dzieciowego organizmu. No ale ja juz na ten temat sie wypowiadałam, więc powtarzać się nie będę. CAMBRIA patrz post LOLISZY - to co napisała powinno Ci pomóc ;-) min. odstęp pomiędzy szczepieniami to 6 tyg. i nie daj się wkręciać prosze - bo jednemu dziecku nic po takiej "bombie" nie będzie a inne będzie to odchorowywać...

a u Natalki dziś wyskoczyła gorączka - 37,7 ; ale niewiem ,czy więcej nie ma, bo trudno jej było zmierzyć bo się wierciła. Dostała syropek i śpi.
A wy dziewczyny , gdzie mierzycie temp? pod pachą, czy w odbycie?
Cambria ja wczoraj pytałam o ten MMR , to mówiła pielęgniarka , że PRIORIX jest " delikatniejszy", ale nie mają wpływu, co SANEPID im podeśle, tym szczepią.
My naszczęscie będziemy szczepić PRIORIXEM.
I nie daj się wkręcić, by dwie szczepionki jednego dnia wkuwali, bo MMR jest już i tak dużą BOMBĄ, jak to ujęłą Makuc

Nat właśnie też myślałam o zakupie takiego termometra co Wy macie, ale słyszałam właśnie, że nie są za dobre. My mamy elektroniczny. Zawsze jej mierzyłam w pupie, ale teraz już nie daję rady, bo fika kozły hehe, więc pod pachą pozostało.

wiecie co - nie weim czemu przychodnie mają takie cisnienie na szczepienie MMR i jeszcze czymś :szok::no: przecież to jest bardzo duże obciązenie dla takiego dzieciowego organizmu. No ale ja juz na ten temat sie wypowiadałam, więc powtarzać się nie będę. CAMBRIA patrz post LOLISZY - to co napisała powinno Ci pomóc ;-) min. odstęp pomiędzy szczepieniami to 6 tyg. i nie daj się wkręciać prosze - bo jednemu dziecku nic po takiej "bombie" nie będzie a inne będzie to odchorowywać...
:tak:.Ja też nie rozumiem,skąd u nich to ciśnienie:no:.Na spokojnie zdążysz zaszczepić na wszystko,nie dawaj sobie wcisnąć tego razem:no:.
A co do mierzenia temperatury,to ja mam taki zwykły termometr elektronicxzny i mierzę w pupie.

Elusia ja mam taki termometr co się do czoła go dotyka albo do ucha wkłada, ale i tak uważam, że o kant d... można go sobie potłuc
zgadzam się. Mamy podobny (a raczej 2) i za każdym razem inną temp. wskazują :no: także ELUSIA nie polecam, bo szkoda pieniędzy tym bardziej, że te termometry wcale do tanich nie należą.

reklama
ja też mam elektorniczny do czoła i ucha. I ten nasz pokazuje tez temp. otoczenia i porównując z termometrem domowym temp. na tym i na tym się zgadzała. A Makuc i jak czytałam i instrukcje to było napisane, że trzeba 3 razy zmierzyć i wybrać temp. najwyższą ehhh

Do góry