reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szczepionki

reklama
Cambria- nie rozumiem...to u Was ta szczepionka jest skojarzona?2 w 1,że robią problemy?
Renata,oczywiście,że nie ma innych szczepionek,bez kazeiny,dla alergików.Co tam,kogo to obchodzi,nie?To matki pilnuja wszystkiego ,co dziecko je,dieta itp.,a tu kazeinka w żyłę,a ,kto by się przejmował.Ciekawe,jakbys powiedziała lekarzowi,ze Twoje dziecko na białko uczulone,ale ty mu dajesz i tak- jakby Cie potraktował:dry::baffled::no:.Ale wstrzykiwac to jest ok,nie???:dry::baffled::no:

Happy będzie miał dwa ukłucia mmr i pneu oni w sumie zmienili to nie dawno że dają dwie na raz(czytałam na ich stronie) matki też nie są zachwycone:wściekła/y: ja to się zaczęłam strasznie martwić tym bardziej że Karolek to ma te węzły sporo powiększone :zawstydzona/y: powiedział wyraźnie jak nie chce to nie i koniec :-( ale to znaczy,że nie dadzą mu żadnej szczepionki! Oczywiście przed szczepionką będziemy rozmawiać z tą panią która będzie Karolka szczepić ale czy to coś da?? zobaczymy:confused:

Tutaj nawet jedna mama pisze,że jej dziecko dostało za jednym razem 3 szczepionki na raz!!!

http://www.nhs.uk/Planners/vaccinations/Pages/Vaccinationchecklist.aspx

Ostatnia edycja:
Renatka,no,ja m.in. dlatego nie decyduję się na to szczepienie,przynajmniej na razie.
Cambria- to jakiś bezsens:wściekła/y::no::baffled:.Niby dlaczego nie moga,skoro sa dwie oddzielne????Walcz,bo nie ma sensu narażać dziecka dla ich wygody i widzimisię.A moze warto zmienić lekarza na jakiegoś rozsądniejszego?
Spojrzałam na ten Wasz kalendarz szczepień i z niego wynika,że w wieku 12-13 mcy dzieci mają dostac 4 oddzielne szczepionki-menigokoki,Hib,MMR i pneumokoki:szok::szok::no:,w tym jedna potrójna MMR.Jak oni chcą to dzieciaczkowi na raz władowac?????Ech,tam chyba jeszcze gorzej,niż u nas:no:

Ostatnia edycja:
Dziś rozmawiałam z tą babką która robi szczepionki dzieciom u nas w ośrodku i ona mi mówi,że Karolek jutro dostanie te wszystkie szczepionki na raz:wściekła/y::angry: pytam się jej dlaczego nie robią przerw między tymi szczepionkami a ona na to że te szczepionki są koło siebie blisko i dlatego dają je wszystkie razem:rofl2:
Between 12 and 13 months:

• Meningitis C, third dose
  • Hib, fourth dose (Hib/MenC given as a single jab)
  • MMR (measles, mumps and rubella), given as a single jab
  • Pneumococcal infection, third dose
A co najgorsze,mąż wrócił z pracy i mówi że pytał się chłopaków w pracy jak ich dzieci były szczepione i oni na to że wszystkie na raz dostali,tak jak u nas chcą dać,mówię mężowi że ja nie chcę aby Karolkowi dali je wszystkie na raz a on do mnie,że ja nie normalna jestem i że wymyślam :crazy: załamana jestem:-(

Cambria,naprawde współczuję...Jak widac,tam,w UK,to jeszcze "mądrzejsi",niż u nas układali ten kalendarz szczepień:crazy:.No i u nas jednak można "pokombinowac" z terminami itp- najwyżej krzywo spojrzą lub powiedzą parę słów(jak nam ta pielęgniarka ostatnio:baffled:),ale raczej nie moga zmusić.U Was widzę jakos bezdusznie do tego podchodzą...Ja nie wiem,czy ten twój lekarz ma prawo Ci tak powiedzieć"teraz albo wcale":no:.Cos mi tu "smierdzi".i to mocno.Zwłaszcza,że jak piszesz,Karolek ma węzły chłonne powiększone.To tez nkogo nie obchodzi i nie jest przesłanka do odłożenia szczepienia?Jak nie wiadomo,o co chodzi,to...:crazy:.Po co dawac dwa razy,jak mozna "zaoszczędzić" i dac wszystko na raz...:baffled:
Trzymam mocno kciuki...:****Daj znać,co i jak...
A czy Karolek po jakims szczepieniu miał problemy?Czy wszystko było ok.?

Jesteśmy już po szczepionce,jak tylko weszliśmy babka od razu wiedziała że z nami łatwo nie będzie:tak: mąż w końcu też jej powiedział że bardzo ją prosimy aby nie dawała Karolkowi ich wszystkich na raz,zawołała lekarza,on próbował nas przekonać a my i tak przy swoim,mówię im że mały ma powiększone węzły chłonne i to ich przekonało,musiałam podpisać papier i za miesiąc na szczepienie MMR :-) Teraz mały śpi,fakt wstał dziś o 5:30 i spał tylko 1 h w dzień;-) Cieszę się że Karolko nie dostał tej MMR!!!

Happy-dziękuję że się martwiłaś o nas;-)

reklama
Do góry