reklama

Szczepionki

Hm, ja też uparcie nie szczepiłam na pneumo i rota, twierdząc, że przecież wyrosłam bez tego i nie tylko ja...
Po ostatnim wymazie z nosa - gdzie wyszły nam paciorkowce zmieniłam zdanie.
Zwłaszcza kiedy poczytałam o tym, co to za wredne szczepy.
Tylko te powikąłnia poszczepienne... Te ost mmr to jakaś masakra byla.

reklama
Ja też miałam nie szczepić na nic dodatkowego, ale wypowiedzi kilku bliskich mi i kompetentnych w temacie osób uświadomiły mi, że naprawdę warto.
Lasotka ale to jakie były u Was powikłania? mmr czy priorixem byliście szczepieni?

My po szczepieniu ale tylko pneumo, a za 6 tygodni jednak zaszczepimy priorixem. I meningo w scan medzie na armi krajowej są za darmo dla dzieci 1-3 (wiec i meningokoki zaszczepimy).
Więc mamusie z Krakowa możecie skorzystać.

qrde, czemu ja mieszkam nie w tej części tego durnowatego kraju:confused2:
nas po prostu na razie nie stać na meningi... w przyszłym tyg pneumo 2 dawkę i portfel znowu będzie ział pustkami:baffled:

mała mi, kiedy ty Łukasza szczepiłaś? może ta gorączka faktycznie poszczepienna jest?

Sarisa a co trzeba zrobić żeby móc zaszczepić dziecko na te meningokoki w Scanmedzie na Armii Krajowej? Ja tam kiedyś chodziłam do przychodni za czasów studenckich;-)
Ida ja szczepiłam Łukasza 7 lutego więc ponad tydzień temu. Też właśnie po sugestii happy na głównym tak sobie myślę że to może od tego jeszcze?

Kania my też raczej przed wszystkimi ........
Poszliśmy i dziś babka mi pririxem szczepić dziecko a ja jej mowię, że nie za 6 tygodni bo dziś pneumo. I powiedziała, że odra jest odwlekana już 3 miesiące a ja jej mówię, że wiem i robie to świadomie. I nawet sie nie sprzeciwiała.

reklama
sarisa dziękuję za informację, a Wy już szczepiliście się albo zapisywaliście się?
Ida to w takim razie zgadzałoby się, tym bardziej dla mnie to dziwne że nic poza tą gorączką nie było.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry