reklama
ikaa29
Fanka BB :)
U nas na szczeście mmr przeszło bezobjawowo,szczepilismy w listopadzie a pneumo mamy przypomnienie w marcu i u nas tez 280.
my tak samo wszystko jak renata z tym ze zamiast mmr był Priorix
A ja jestem załamana:-
-
-(- nie mam juz możliwości przekładania szczepienia.
Miałam zaznaczone w książeczce zdrowia szczepienie na 11go.Ale nie byłam pewna,jakie to ma być- czy MMR czy to ostatnie,przypominające,bo jakos za wcześnie mi sie wydawało. Poszliśmy więc z Amelką ,najpierw do doktorka- on tez nie wiedział,więc wysłał nas do gabinetu szczepień.A tam mówią mi,że to to ostatnie.Więc ja w szoku i mówię,że przeciez ona jeszcze na nie za mała!!!Że to w 18 mcu.a one mi na to,ze nie " w 18" tylko "od 15 do 18mca".A że Amelka DZIEŃ WCZEŚNIEJ
skończyła 14 mcy,to już można!!!Masakra jakaś

!!!!Oczywiście dyskusja z tymi pigułami- sorry,ale inaczej ich nazwać nie mogę

- są niedouczone i nie wiedzą PODSTAWOWYCH RZECZY!!!!Jesli mnie osoba pracująca w gabinecie szczepień i TYLKO TYM się w przychodni zajmująca PYTA N_TY RAZ-CO TO JEST NOP,to chyba mam prawo wątpić w jej kompetencje!!!!
To ja mam im mówić?????Tyle lat i same nie raczyły się podszkolić???Więc nie wiem,czy moge im ufac,gdy mi mówią,ze badań na obecnośc przeciwciał w kierunku tych szczepień(chorób) się nie robi,ze to tylko na żółtaczkę.
PLIZZZZZ,błagam,Michał,Lolisza,wiem,że się powtarzam i że jak krowie na rowie,ale ja im musze tak mówić,bo sami nie wiedzą- nie jestem w stanie się dopytac nigdzie,JAKIE te badania konkretnie miałabym zrobić,jeśli w ogóle mogę je zrobić.Mam na myśli,które Ig badac?Tyle tego jest...czy to da się na konkretne przeciwciała?
Chodzi o krztusiec,błonica ,tężec i polio.
Mamy "ostateczny termin" na to szczepienie na 14 marca.A potem już Sanepidem straszą...dlatego napisałam na głównym,że zazdroszczę nat i roxi,ze u nich aż tak nie cisną....Co do MMR,to mam notatke podpisana przez doktorka,dopięta do karty szczepień,że on na razie łaskawie zezwala na odroczenie
...ale tez pewnie w nieskończoność tolerować tego nie będą
:-(.
Jeszcze raz proszę o pomoc....
Miałam zaznaczone w książeczce zdrowia szczepienie na 11go.Ale nie byłam pewna,jakie to ma być- czy MMR czy to ostatnie,przypominające,bo jakos za wcześnie mi sie wydawało. Poszliśmy więc z Amelką ,najpierw do doktorka- on tez nie wiedział,więc wysłał nas do gabinetu szczepień.A tam mówią mi,że to to ostatnie.Więc ja w szoku i mówię,że przeciez ona jeszcze na nie za mała!!!Że to w 18 mcu.a one mi na to,ze nie " w 18" tylko "od 15 do 18mca".A że Amelka DZIEŃ WCZEŚNIEJ

PLIZZZZZ,błagam,Michał,Lolisza,wiem,że się powtarzam i że jak krowie na rowie,ale ja im musze tak mówić,bo sami nie wiedzą- nie jestem w stanie się dopytac nigdzie,JAKIE te badania konkretnie miałabym zrobić,jeśli w ogóle mogę je zrobić.Mam na myśli,które Ig badac?Tyle tego jest...czy to da się na konkretne przeciwciała?
Chodzi o krztusiec,błonica ,tężec i polio.
Mamy "ostateczny termin" na to szczepienie na 14 marca.A potem już Sanepidem straszą...dlatego napisałam na głównym,że zazdroszczę nat i roxi,ze u nich aż tak nie cisną....Co do MMR,to mam notatke podpisana przez doktorka,dopięta do karty szczepień,że on na razie łaskawie zezwala na odroczenie

Jeszcze raz proszę o pomoc....
makuc
Fanka BB :)
HAPPY doczytałam... 

:-
-
-( brak mi słów dosłownie. Nie dośc, że niedouczone to jeszcze sanepisem Was straszą? Przecież teoretycznie nikt Cię do szczepienia swojego dziecka zmusić nie może, prawda? A może się mylę? sama już teraz nie wiem. ja mimo najszczerszych chęcie (zresztą Ty wiesz :*) nie potrafie pomóc, bo nam przychodnia nawet o MMR nie przypominała, więc my póki co mamy spokój.

Kania78
...
Makuc oby jak najdłużej się dało Wam przeciągnąć te szczepienia, a co do fotki to Alicja widzę że ma na nim takowe plamy na buzi jak Oliwia.
Happy Wam też tego życzę, przykro słyszeć że tacy ludzie pracują na takim stanowisku.
Wręcz ręce opadają za brak kompetencji :-(
Happy Wam też tego życzę, przykro słyszeć że tacy ludzie pracują na takim stanowisku.
Wręcz ręce opadają za brak kompetencji :-(
reklama
Happy nie dziwie sie ze sie boisz co za profesjonalistki
Sanepid moze cię zmusić?albo ukarać?
Makuc po pierwsze muszę powiedzieć ze masz śliczna corcie:-)Po drugie mi kiedyś lekarka powiedziała ze Kubusia plamy na twarzy mogą być po szczepieniu bo szczepionki są robione na bazie białka kurzego które jest silnym alergenem i po trzecie super ze nie interesują sie wami i póki co macie spokój

Makuc po pierwsze muszę powiedzieć ze masz śliczna corcie:-)Po drugie mi kiedyś lekarka powiedziała ze Kubusia plamy na twarzy mogą być po szczepieniu bo szczepionki są robione na bazie białka kurzego które jest silnym alergenem i po trzecie super ze nie interesują sie wami i póki co macie spokój
Podziel się: