reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepionki

WIOLI no właśnie i tu jest kompletny brak logiki - skoro dziecko jest alergikiem to czemu zezwalają na szczepienie :wściekła/y::-( a nawet można powiedzieć, że do niego zmuszają. Przeciez to się może nie tylko wysypką w takich przypadkach skonczyć ale nawet i wstrząsem anafilaktycznym... nigdy tego nie zrozumiem niestety :eek:

reklama
happy, straszne, trzymam kciuki żeby udało ci się to szczepienie odroczyć, odłożyć, cokolwiek abyś nie musiała Amelki szczepić!

makuc, ja niestety nie widziałam zdjęcia Alutki, a po pierwsze z chęcią zobaczyłabym jej słodką buziulke a po drugie chciałabym porównać czy ma podobne plamki jak Patryk, więc wstaw jeszcze na chwile fotke albo prześlij mi na priv, co ? :sorry:

ROXI proszę :) ale to stare zdjecie, bo w lipcu robione :))) ale Alutke Wam pokażę tylko zdjecia pozgrywam. A co! :)

Ostatnia edycja:
Witam,jestem w sumie na forum po długiej nieobecności, mam dziecko, które ma najprawdopodobniej alergię. Niestety ma 1,5 roku, więc testy jeszcze nie były wykonane. Alergolog zalecił zaszczepić Maje od ospy, szczepiliśmy ją wcześniej już od pneumokoków, meningokoków, ponieważ od września chodzi do żłobka. Co do ospy nie jestem przekonana, wiem, że to odemnie zależy czy zaszczepię córke od ospy czy nie... boję się, że za jakiś czas, za parę lat okażesię, że zachoruje i tak i tak na ospę i wtedy dopiero jakies powikłania bedą straszne. Dlatego zwracam sięz pytaniem do Was kochane, jak Wy ten problem widzicie...dziekuję za wszelkie sugestie;D

makuc, dzięki :* Na zdjęciu tak dobrze nie widać ale faktycznie podobne te plamki. Alutce troche chyba na brode to zachodzi ? Cos jak pokrzywka, Patryk ma bardziej takie placki na samych policzkach, ale generalnie to pewnie to samo :/
No i czekam na więcej Alutki na bb :)))

Ps. jak dodać suwaczek?

ex2b20mml5p5beeb.png

WIOLI dokladnie :no::eek:
ROXI tak, one były na calej brodzie. W najgorszym okresie miała tą skórę tak popękaną, że aż strupy jej się robiły i nic a nic nie pomagało :-( teraz buzię ma gładką ale od czasu tego cudownego teściowego danonka zsypane ma zgięcia rąk i nóg plus brzuch, więc jest na diecie bezmlecznej póki co. A jajecznice z samego żółtka jej robię :confused2::-(
MATRIOSZKA witaj :-) ja jestem ogólnie za nieszczepieniem z tego powodu, iż moje dziecko po szczepionkach NOPy miało, więc się moja wypowiedź bardzo subiektywna będzie, aczkolwiek wydaje mi się, że ospa nie jest jakąś straszną chorobą tak więc nie widze sensu dodatkowego szczepienia. Sama miałam ospę w dzieciństwie (zresztą chyba mało kto jej nie miał) i nic mi nie jest, więc...

Ostatnia edycja:
reklama
matrioszka- ja tak jak makuc "po przejściach" szczepionkowych,więc w ogóle raczej anty - jestem...a jeszcze takie zalecenie od ...alergologa????:szok::eek:.Kiedy wiadomo,że szczepienie zazwyczaj pogarsza alergię,bo ma kazeine itp.????Dziwie się...I nie daj się nagonce,że jakies straszliwe powikłania po ospie- no,bez przesady:no:.Olbrzymia większoś dzieci przechodzi ospę całkiem łagodnie,ja np. boje się powikłań poszczepiennych o wiele bardziej:-:)-:)-(

Do góry