reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

No tak ale przed pierwszym zastosowaniem to chyba mogę wcześniej wyparzyć?? :eek: A opakowania już powyrzucałam i nie wiem co było na nich napisane :crazy:
pewnie ze możesz a dlaczego nie :tak:ja już mam tylko jak mówiłam butelki takiej gdzie będe robić picie to jeszcze nie a dlatego bo niechce jej z opakowania wyjmować bo w sumie może mi się tak szybko nieprzyda(co na to licze)więc poco:tak:

reklama
No i o tym w sumie nie pomyślałam, bo ja mam unisex ale... BEŻOWY :confused2::eek::sorry: Oj mamusia będzie miała kupe roboty przy Polci, coś widzę....:rofl2::rofl2::rofl2:
Ja nosidło mam beżowe, ale jakoś specjalnie przy małym nie ucierpiało kolorystycznie. I można spokojnie było prać. A fotelik dostaliśmy za free i mamy granatowy. Nie narzekam na kolor, bo jak za darmo, to za darmo, a my potrzebujemy tylko, żeby księżniczkę ze szpitala przywieźć, bo inaczej nie dadzą.
Kobietki a powiedzcie mi, kiedy wyparzyć te wszystkie smoczki, szczotkę, grzebyk, gruszkę i inne rzeczy??? No i np. smoczki (uspokajacze) wrzucać do wrzątku całe czy tylko tarczkę zamaczać??:eek::eek: A butelki we wrzątku się nie stopią??? Lub nie naddadzą się?? Do gruszki do środka też lać wodę??:eek::eek: Niby oczywista oczywistość to wyparzanie ale jak się głębiej nad tym zastanowić???:eek::eek:
Grzebyka i szczotki jak chyba nie parzyłam. Już nie pamiętam. Szczotka na pewno była myta w ciepłej wodzie z mydełkiem. Na smoczkach się nie znam, ale kiedyś czytałam, że po wyparzeniu można schować do słoiczka, zakręcić i trzymać w lodówce przez jakiś czas, to są sterylne. A butelki się nie stopią.;-) Na bank.

Prawie każde dziecko ulewa i nie jest to od razu refluks, bo to normalne zjawisko fizjologiczne jeśli występuje do któregos tam miesiąca :-) Nie popadajmy od razu w skrajności - a opanowac można naprawdę wiele i pozostanę przy swoim zdaniu, że wystarczy mieć dużo cierpliwości i samozaparcia i można sobie poradzić z wieloma sprawami...

Okej wypisuje się :cool2::-D

Witam.
Mam do sprzedania pakę ciuszków dla dziewczynki -około 90 sztuk , głównie angielskich ubranek z firm takich jak : NEXT, MARKS &SPENCER, MORRIS MOUSE ITP.
Ciuszki były noszone tylko przez moją córkę, która urodziła się w okresie zimowym. Najmniejsze ubranka są odpowiednie na tą porę roku, reszta idealna także na wiosnę. Rozmiary 0-3-6-9 miesięcy- są to rozmiary z metki, ale z doświadczenia wiem że wystarczą na dłużej -do około roczku. W pace znajduje się dużo sukieneczek, bluzeczek a także kombinezon zimowy i kurteczki wiosenne.
Serdecznie polecam i zapraszam do licytacji.
Cena minimalna to tylko 200 zł a więc około 2,3 za sztukę!!!

Paka 90 szt. 0-3-6-9 firmówek dla Dziewczynki (849569412) - Aukcje internetowe Allegro

Prawie każde dziecko ulewa i nie jest to od razu refluks, bo to normalne zjawisko fizjologiczne jeśli występuje do któregos tam miesiąca :-) Nie popadajmy od razu w skrajności - a opanowac można naprawdę wiele i pozostanę przy swoim zdaniu, że wystarczy mieć dużo cierpliwości i samozaparcia i można sobie poradzić z wieloma sprawami...

Patrysia: a tam się z Toba zgadzam w 100% - jakbysmy wybierały kolor, żeby się nie brudził to by niewiele kolorów było do wyboru!

Co do wyparzania to ja po prostu gotuje gorącą wodę - wyłączam i wrzucam do niej butelkę, smoczka nie kupiłam jeszcze, no i gruszki też używac nie będę, więc nie wiem jak smoczki wyparzyć...
szczerze dzieciaczki ulewaja po posiłku co już widaomo że przygotowana pieluszka by była co pod brudka sobie może leżec;-)
smoczki normalnie wrzucamy całe tak jak butelki:tak:

Paula - najlepiej jakbyś je w jakimś sklepie na żywo zobaczyła bo na zdjęciu to wszystko może pięknie i solidnie wyglądać....
Taki mały komentarz co do koloru. Ja nie brałabym różowego, bo fotelik/ nosidełko to rzecz, która może posłużyć też przy kolejnej dzidzi. A chłopaka później w różowym nosić to chyba nie teges trochę...
pumpkin my nie planujemy chwilowo drugiej dzidzi :-) doszliśmy do wniosku, że zuzia będzie miała 4-5lat,to wtedy pomyślimy. chyba że wcześniej się "zrobi" jakaś niespodziewajka :-D
ale wspomniałam już, że do mnie ma przyjść nowiutki fotelik z graco beżowo-brązowy tyle że w marcu :tak: więc ten jest na sam początek
Paula co do fotelika to moim skromnym zdaniem opcja numer1 :tak: Jak tak patrzę to ten drugi jest dosyć głęboki. Moja koleżanka dostała tej firmy fotelik i nie używała go przez pierwsze dwa miesiące bo dzidzia jej się "zapadała" Wiadomo, chwiejny kręgosłup, nie potrafi jeszcze główki utrzymać a te wszystkie poduszeczki mało co dawały potem pod materiał musiała podłożyć poduszkę to już w miarę było. Ja przy wyborze fotelika na to patrzyłam :tak: "Pożyczyłam" jej dzieciaczka i włożyłam do fotelika.;-)
ale trzeba też doliczyć to, że teraz będziemy wkładać dzidzie w grubaśnych kombinezonach, więc może nie będzie tak źle? :sorry: kurcze,sama już nie wiem..

A to moja wczorajsza dostawa :-):-):-)
BOSKIE:szok: jaki to wozek?!!? strrrrasznie mi sie podoba

A to moja wczorajsza dostawa :-):-):-)

Kruszynka, fajny wozek. Co to za wozek?

A body przecudowne:-)

Heh, co do takich ubranek i ubran z napisami, to moj tata, jak przyjechal na slub, przywiozl t-shirt dla siebie i nosil go tutaj z napisem "najlepszy dziadek swiata" :-D i specjalnie do tego rozpinany sweter, zeby napis bylo widac :-D

Paula3, Karoli4 to BARTATINA naprawde jestem zadowolona, jest fajnie wykonczony w srodku, lekko sie prowadzi (jezdzilam po pokoju hehe) nie wiem jak przy wiekszych skretach bo nie mam tyle miejsca, stabilny i ma mocny hamulec to dla mnie wazne.

reklama
Do góry