reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Dziewczyny - szczególnie te, które mają dzieciaczki - powiedzcie na co zwracać uwage wybierając wózek - czy jest jakaś różnica w użytkowaniu jak stelaż jest krzyżowy lub w literke V, jak ten na ostatnim zdjęciu BlackWizard (Jest Babyactive). Jeszcze mnie kółka zastanawiają - czy jak są z przodu mniejsze, a z tyłu większe, to lepiej niż takiej samej wielkości? I z czego mają być? No i na co jeszcze patrzeć, oprócz ceny;)
Wg mnie najważniejsze są skrętne przednie koła, duże pompowane, jak będziecie dużo jeździć np po lesie i super zimą a piankowe idealne są na asfalt. Poza tym warto sprawdzić wymiary gondoli, bo niektóre modela mają małe gondole i dziecko może z nich wyrosnąć, zanim zacznie siedzieć, a zimą wiadomo, oprócz dzidzi jeszcze kocyk, śpiworek itp. musi się zmieścić.. Przydatna jest wentylacja w budce i możliwość podniesienia oparcia do pozycji półleżącej, żeby np. nakarmić malucha bez wyjmowania z wózka, bo np. jest zimno.

Mojego synka też już Puchatek nie kręci, tylko autka go interesują.

reklama
co do wozka to tak:
rodzimy w zime wiec chyba trzeba bedzie kupic taki wozek ktorym dobrze jezdzi sie po sniegu choc nie wiadomo jaka bedzie zima :dry:
jet baby active sie sprzawdza - opinia mjej kuzynki...
ja osobiscie wole albo chippolino lumina albo coneco v3 mustang...
zastanawialam sie rowniez nad vector ale jak go zobaczylam na zywo to mialam wrazenie jakby sie mial zlamac za chwile na pol :szok:

NIKKI śliczne mebelki:tak:ja chciałam takie łóżko kupić ale jednak nie bo u mnie to M jest stolarz i ma swój warsztat co on robii mebelki i łóżko chciał tez zrobić chociaz jednak ja jestem za takim rozkładanym kolorowym bynajmiej miej miejsca będzie po złożeniu zajmować bo narazie to dwójka dzieci będzie w tym pokoju:tak:

Mebelki super, ja za kapitalny remont pokoju dziecinnego zabiorę się jak będziemy już wiedzieć jakiej płci jest druga dzidzia, bo póki co pokój jest prawie cały różowy, oprócz mebli - jakichś starych gratów. A i tak chcemy wycekolować cały pokój i cyklinować podłogi. Więc jeszcze kilka tygodni i bierzemy się do roboty.
Ale się wkurzę, jak ginka mi poda złą płeć i nakupuję rzeczy np różowe zamiast niebieskich :-D

a ja już pomału zaczęłam kompletować ubranka, niestety wszystko ale to wszystko po pierwszym dziecku porozdawałam, a teraz nie mam nic i w dodatku moje znajome mają duże dzieci więc też nie mam od kogo dostać.
Jak na razie to kupiłam nie za wiele ale jakoś damy rade, zwłaszcza że to wydatek nie z tej ziemi i nie wyobrażam sobie jakbym miała kupować wszystko w styczniu.

Ja takze zaczne ale dopiero jak dowiem się jaka płeć jest bo jednak jak wyjdzie dziewczynka to chce bardzo różowe ciuszki bądź w kwiatki itp.;-)czy rajstopki dziewczęce czy sukienki spódniczki no ogólnie a jak chłopczyk wyjdzie to ogólnie mam po synku tylko body rajstopki kaftaniki bo to niestety jest zniszczone:sorry2:

No ja też powolutku zaczynam kupować, a raczej raz byłam na zakupach i całą reklamówke przyniosłam i pokazuję mojemu m, a on wziął akurat komplecik z koronkami i stwierdził , że chyba powinnam się wstrzymać z zakupami, bo jak ja syna w koronki będę ubierać... A to był wyjątek, taki śliczny był ten komplecik, że stwierdziłam trudno - może będzie dziewczynka to się założy, jak nie to poczeka dłużej w szafie:zawstydzona/y: Ale pokój będziemy malować w sierpniu i raczej na uniwersalne kolorki i jakieś zwierzaki chcę domalować. Na razie ciuchów kupować nie będę, ale inne rzeczy niestety muszę, bo potem na jeden rzut tyle pieniędzy wydać, to boli:) A ja nic a nic dla dzieci w domu nie mam...

reklama
zastanawiam się czy to nie jest jeszcze za wczesnie na kompletowanie wyprawki..
moja babcia ciagle mi powtarza zeby nie zapeszyc...

Do góry