reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
wszystkie fajne :tak::tak::tak:choć najlepiej zobaczyć w sklepie i wypróbować wysokość rączki , co potrafi zrobić jak się prowadzi itd :tak:

Z wózkami też trzeba najpierw się zastanowić, gdzie będziemy nim jeździć i po jakim terenie. Duże koła pompowane są dobre na wertepy. Ja mieszkam w mieście, posiadam prawo jazdy (mąż nie), więc wózek to bardziej na sam spacer. A u nas jest sporo ładnych chodników.
Małe skrętne kółka w moim wózku gwarantują, łatwe skręcanie, bez konieczności podnoszenia całego wózka.
Trzeba pamiętać, że duże pompowane koła są dużo cięższe od małych i pełnych. Moja spacerówka waży 7,5 kg, a gondola waży 4,4 kg, a te z pełnymi ważą więcej. Jak ktoś mieszka na parterze to mu bez różnicy. Ja niestety mieszkam na 2 piętrze... i wolałabym lekki wózek :)
Myślę, że też warto sprawdzić czy wózek się zmieści złożony do bagażnika auta.

Ostatnia edycja:

Wszystkie fajne ale chyba pierwszy i pierwszy i drugi najfajniejsze. Ja chyba dostane wozek od bratowej, troche sie ciesz bo pieniazki w kieszeni zostana ale troche bym chciala wybrac sobie swoj choc jej tez mi sie podoba ale bez fotelika jest.
A oto moje pierwsze zakupy
S8000761.jpg
S8000763.jpg

Kubiaczka - bardzo dobre podejście :) trzeba przemyśleć gdzie się mieszka (czy schody czy nie), po jakim terenie będzie się jeździło i jaki ma się samochód:-D

Nasz wózek (roan marita) waży z gondolą 17kg i ma wielkie pompowane koła. Ale mieszkamy na wsi, gdzie pełno dróżek polnych z dziurami więc koła muszą być duże i wózek musi mieć dobrą amortyzację. Mamy domek jednorodzinny, więc nie będziemy go nosić, i mamy auto "kombi" więc zmieści się w bagażniku :-D

Jola - cudne ciuszki!!

Dużo przydatnych rad. Ja mieszkałam na drugim piętrze i musiałam codziennie taszczyć ciężki wózek na górę. Dramat:baffled:, ale z samego wózka jestem zadowolona. Miał właśnie pompowane koła i przy naszym stylu życia się bardzo przydały. Prócz codziennych spacerów chodnikowych, dość często wędrujemy po ścieżkach leśnych, wertepach, myślimy też o wypadzie w góry w przyszłym roku, więc koła pompowane.

Co do tych wózków Monika12b, poczytaj rad koleżanek i opinii na temat wózków. Ja znalazłam to: Opinie o wózku Coneco V3 i Toledo - Częstochowa - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl. Wizualnie przedstawiają się nieźle, ale najważniejsza funkcjonalność i jakość.

Kubiaczka - bardzo dobre podejście :) trzeba przemyśleć gdzie się mieszka (czy schody czy nie), po jakim terenie będzie się jeździło i jaki ma się samochód:-D

Nasz wózek (roan marita) waży z gondolą 17kg i ma wielkie pompowane koła. Ale mieszkamy na wsi, gdzie pełno dróżek polnych z dziurami więc koła muszą być duże i wózek musi mieć dobrą amortyzację. Mamy domek jednorodzinny, więc nie będziemy go nosić, i mamy auto "kombi" więc zmieści się w bagażniku :-D
no to tak jak u mnie :tak:ja wózek spory pompowane w koło domki jednorodzinne gdzie nie ma chodnika tylko piach a dziury są większe niż powierzchnia ulicy :-D mam kombi i jedynie co to mieszkam na parterze ale mama zawsze w domu wiec jest ktoś do dźwigania ze mną ;-) to gdzieś 8schodków a jak jej nie będzie to dziecko do domu do łózeczka a po wózek zejdę bo z dzieckiem wolę nie ryzykować :sorry2:

tak robiłam z córą i daliśmy radę ;-)

reklama
Dzisiaj ogladalam te wozki z firmy tako i coneco i powiem szczerze ze z tako bardziej mi sie podobal byl bardziej masywniejszy i z coceco. Dzisiaj juz tez zrobilam pierwsze zakupy dla naszego malenstwa wyprawke do szpitala, reczniczek, rozek pielichy tetrowe, spiochy.

Do góry