reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Gosieeekk, Kaja_10, też mam pościel z MAMO-TATO ... wyprałam w 60 st. wirowanie na 1000 obrotów, wyprasowałam na max temp żelazka z max parowaniem, i wszystko ślicznie wygląda :eek: a kolorki dalej idealne ...

U mnie nic z kolorami się nie zrobiło tylko ten ochraniacz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale póki jeszcze był mokry to strzepałam go kilka razy i ułożyłam w rękach. Wygląda dobrze ale jak dotknę ręką to czuję wałeczek. W niczym to nie przeszkadza oprócz tego, że ja jestem idealistką i wszystko co nowe musi być równe i estetycznie wykonane. Sama świadomość tego, że nowa rzecz nie jest taka jak przed praniem mnie dobija :eek: Gdybyście zobaczyły jak prasowałam nowe ubranka małego to padłybyście ze śmiechu :laugh2:

reklama
Pumpkin, niestety nie wiem, co to za firma, bo nie ma info w środku. Albo nie było, albo wycięłam. Kupowaliśmy cztery lata temu w Polsce. Firma na pewno polska, nic firmowego, ale jakość naprawdę niezła. A z m&p nie warto. U nich chyba tylko cena jest na wysokim poziomie. :eek: Bodziakami się nie przejmuj. Polcia i te ponosi. Ja dokupiłam też 0-3 jeszcze do szpitala i jak porównałam z pajacem 56, to różnica minimalna, body są rzeczywiście większe. Poza tym pisałaś, że to tylko na pierwszy tydzień, więc dasz radę. A w ostateczności kup jeszcze raz, tamto też się przyda, tyle że później.

Karoli4, special for you - przerzuciłam kilkanaście stron i tu masz nasze wpisy:
https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2010r-f295/wyprawka-dla-maluszka-26646/index171.html.

Paula - najlepiej jakbyś je w jakimś sklepie na żywo zobaczyła bo na zdjęciu to wszystko może pięknie i solidnie wyglądać....
Taki mały komentarz co do koloru. Ja nie brałabym różowego, bo fotelik/ nosidełko to rzecz, która może posłużyć też przy kolejnej dzidzi. A chłopaka później w różowym nosić to chyba nie teges trochę...

Paula - najlepiej jakbyś je w jakimś sklepie na żywo zobaczyła bo na zdjęciu to wszystko może pięknie i solidnie wyglądać....
Taki mały komentarz co do koloru. Ja nie brałabym różowego, bo fotelik/ nosidełko to rzecz, która może posłużyć też przy kolejnej dzidzi. A chłopaka później w różowym nosić to chyba nie teges trochę...

To jedno a drugie to to że jeśli maleństwo uleje / zrobi kupę (znaczy wypłynie z pieluchy ;-)) to będzie ci bardzo trudno to doczyścić albo straci kolor - im jaśniejsze tym mniej praktyczne.

No i o tym w sumie nie pomyślałam, bo ja mam unisex ale... BEŻOWY :confused2::eek::sorry: Oj mamusia będzie miała kupe roboty przy Polci, coś widzę....:rofl2::rofl2::rofl2:

Ja też musiałam się naocznie przekonać o tym - moje małe ulewało prawie do 9 miesiąca (najbardziej ucierpiała sofa w salonie i wykładzina w sypialni) no i potrafiła wyprodukować takie ilości kupy z odrzutem że nawet kilkakrotnie pod pachami znalazłam :cool2: - na szczęście materiał z fotelika jest świetny więc chociaż przebarwień nie ma (tylko się lekko sprał)

reklama
Paula co do fotelika to moim skromnym zdaniem opcja numer1 :tak: Jak tak patrzę to ten drugi jest dosyć głęboki. Moja koleżanka dostała tej firmy fotelik i nie używała go przez pierwsze dwa miesiące bo dzidzia jej się "zapadała" Wiadomo, chwiejny kręgosłup, nie potrafi jeszcze główki utrzymać a te wszystkie poduszeczki mało co dawały potem pod materiał musiała podłożyć poduszkę to już w miarę było. Ja przy wyborze fotelika na to patrzyłam :tak: "Pożyczyłam" jej dzieciaczka i włożyłam do fotelika.;-)

Do góry