reklama

SZTUCZNE MLEKO

Madzia olej tabele  ;D Ja już dawno to zrobiłam, bo pewnie bym osiwiała od wszelakich tabelek, porównań i norm :) Zachęcaj do jedzenia mlecznych rzeczy, ale bez przesady :) Moje dziecko dla odmiany nie lubi owoców (chyba ma to po tatusiu). Czasem uda mi się przemycić jakiś deserek w kaszy, czasem skubnie jabłko ode mnie, ale włosów z głowy nie rwę z tego powodu. Po co mam zmuszać dziecko do jedzenia czegoś co mu nie smakuje, zje co innego :)

reklama
minia masz racje te wszytskie tabele są do kitu i podobnie powiedziała moja lekarka, dziecko ma jeśc tyle ile chce tylko zeby mu to urozmaicać.
wszystkiego najlepswzego dla maleństwa bo już widzę że 9 miesiecy wybiło

Witajcie,

dawno się nie odzywałam ale jakos tak wyszło :)

jesli chodzi o tabele to też nie kieruje się tym bo przeciez dziecku nie dasz na siłe jeść a wiem cos na ten temat bo mój maluszek to prawdziwy niejadek :P :-[

no dzieki to juz mi lepiej.....dosatje danonki, der, serki wiec chyba spoko. nie zmuszam juz....nie wciskam....nie kombnuje. tylko najgorzej ze nie chce i na noc nie wiem moze za pozno podaje i jest juz taka zmeczona ze nie ma ochoty jesc w sumie wydłuzyłam przerwe miedzy posiłkami od 17.00 nie dostaje nic i o 20.30 na siłe wciskam kaszke ....:(oczywiscie w trakcie zabawy bo tak nawet nie mam co marzyc. zasypia o 21.00 wiec moze za pozno?podaje nan2

Sprawdziłam na swoim maluchu. Pół godziny przed spaniem to była tylko walka o choć pięć łyżek. O tej porze to ona już nabiera nastroju do spania i zaczyna marudzic. Serwuję kolację godzinkę przed snem. Spróbuj Madzia :) I nie lataj za małą z łyżeczką, bo ją tylko do jedzenia zniechęcisz. Moi rodzice tak robili i długie lata byłam niejadkiem.

reklama
dziekuje minia dzis tak zrobie. wszystko wczesniej zaczne robic i kolacja punkt 20.00. poszla wczoraj głodna spac i dopiero o 2.00 wstała na mleczusio. oj jak wam dobrze kobitki ja bym tez poszła do lasu..........na grzybki.!!!!!!pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry