reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

SZTUCZNE MLEKO

jaszczurka - a jak często mu dajesz toą kaszę? Bo ja Maciusiowi rano i wieczorkiem. Ale dodaję tyle żeby można było pić z butli.

reklama
sa specjalne smoczki do kaszki,dziurke maja w ksztalcie krzyzyka. Czasami jak maly wymysla to i zupke mu w niej podaje. Kaszke daje malemu wieczorem ale jak byl mlodszy i nie jadl innych rzeczy to tez jadl rano i wieczorkiem.

co do kaszki to ja też daje wieczorem i nest w porządku, a daje butlą ze zwykłym smoczkiem tylko robie rzadsze tzn 180 ml i 3 łyzki kaszki.... od razu ten bebilon pepti lepiej smakuje ;)

dzwonił mężuś i jest okropnie zadowolony tylko tęskni i my też :(

my tez mamy z aventu- trojprzeplywowy; jest oki;
kaszke daje rano- do mleka na 180 daje 3 lyzki i jest polplynne :) tak jak jaga :)

Maciuś kaszkę je na śniadanko na 210 ml około 4-5 łyżek. Nie chciał nigdy piś kaszki ze smoczka specjalnego do kaszy takiego z krzyżykowym nacięciem, dawałam mu od początku na smoczku z dużą dziurą ;D

To i ja sie w koncu odzywam.

Ja mojemu Kacprowi w dzien daje do picia ciagle kaszke z bebilonem pepti i on po 3 godzinach znowu jest glodny. My rozrabiamy 150 ml i 3 lyzeczki te po mleczku kaszki. Da sie wypic a maly pije z AVENTU trojprzeplywowego, gdy na koncu jest kaszka przekrecam na trzy linie i idzie.

witam
prosze o pomoc ile razy dziennie mleka powinno jesc roczne dziecko
z tabeli wychodzi z e po 270ml 3x dziennie
moja majunia nie zjada . z ledwoscia udaje mi sie wmusic rano 120 ml po południu z 90 ml i na noc 200 ml kaszki na mleku podawanej na łyzke. oprócz tego dostaje jorurty , miesko , smietane itd. czy jednak nie za mało mleko modyf?pomocy

my tez stosujemy smoczki aventu trójprzepływowe. nie ma sensu kupowac avent4 poniewaz na III kreskach w trójprzepływie leci szybciej.

reklama
jakie mleko podajesz MADZIA bo na moim bebilonie pisze że roczniak powinien dostawać 2 do 3 razy po 210 ml
Moje dziecko je dwa a czasem trzy razy po 180 ml ale czasem i mniej a dostaje jeszcze danonki, serki homogenizowane i inne przetwory z nabiału wiec chyba ok,pytalam lekarza i powiedział,że dziecko je tyle ile potrzebuje i jesli rośnie i na wadze przybiera to znaczy,że dobrze.
Wg tego co pizesz to uważam,ze dobrze maluszek je

Do góry