reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

SZTUCZNE MLEKO

witam nowe mamusie :) :) :)

ja słoiczków nie dawałam bo mały ich nie chciał więc sama gotowałam - wtedy zawsze wiedziałam z czego jest i miałam pewność

a ja jutro mam szczepienie mam nadzieję że już narazie dadzą nam spokój ;)

reklama
minia1976 pisze:
Jak tam dziewuszki, dosżły książki kucharskie? :)
jaga zaufanie do słoiczków zaufaniem, ale gotować dla takiego malucha to bezsens póki zjada małe ilości np. zupki. A mąż niech sobie jedzie, masz nas ;D
dziewczyny a moje dziecko od poczatku nie chciało jeśc słoiczkowych dań,teraz juz nawet deserki ze słoiczka sa bee
ja gotowałam obiadki na trzy dni przeważnie i mroziłam porcjami
co do tych słoiczków to pewnie i sprawdzane jakoś są ale jak to u nas bywa wszędzie sa oszczędności wiec i te testy napewno jakoś okrojone robią

Joanna@ dla mnie nie ma różnicy czy doktorant, czy też elektryk ;D ;D ;D. Wszyscy potrafią naginać. Napisz mi jakiej firmy te niby ferelne dania w słoiczkach ...

minia z tym jedzeniem straganowym tez masz racje dlatego wracam w soote na wieś to będziemy mieć pewne źródło ;)

po szczepieniu ok dobrze ze sie schlodzilo :) wiecie tylko co wymyslila pani dr ze moja mała jest gruba bo powinna ważyć 7200 a waży 7800 przy 68 cm długości, normlnie mnie zagotowalo tylko to nie moja dr bo ona jest na urlopie :(
poza tym idzie ząb i jest już bardzo blisko....... prawa dolna szóstka ;D

no i jeszcze pytaie przeszłam na bebilon pepti 2 i tam w instrukcji jest podane ze moja Mała przy sojej wadze i wieku powinna jesc 120 ml ale jak ja mam to zrobic skoro normalnie 1 jadła 180 ml ??? daje jej 180 bo po 120 jest afera az sciany sie trzesą..
i jeszcze jedno nic sie nie stanie jak dalalm jej od razu 2 bez zadnego mieszania z 1 ???

jaga-1985 jak już przeszłąs na to mleczko i nic sie nie działo typu dziwne kupki, dziwne zachowanie dziecka to wszystko ok i nic sie nie stało. To chodzilo tylko o to,ze zmieniły sie proporcje niektórych witaminek w mleku a dzieci róznie na to reaguja stad przechodzenie stopniowe jest zalecane ale nie konieczne.
Jeśli chodzi o to jedzenie maluszka to mam pytanie a nie próbowałas zagęszczać córeczce mleka jakimś kleikiem czy kaszką smakową? To podnosi wartośc kaloryczna posiłku i maluszek sie wiecej najada . Ale z kolei za czeste podawanie tych kaszek prowadzi do utuczenia malucha wiec musisz to jakos w menu wkomponowac rozsądnie.
Jesli jedna mała chce wiecej mleka to jejpoprostu daj bo widocznie wiecej potrzebuje, te tabelki to tylko statystyki a wiec czasem mozna mniej a czasem wiecej. Moje dziecko np. zawsze je mniej niż normy podaja i juz do tego przywyklam poprostu.

reklama
jaga nos do góry i pisz jak Ci będzie źle, 2 miesiące szybko miną :) Pamiętasz jeszcze jak szybko przeleciało 9 ;D

Do góry