• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Tabletki antykoncepcyjne

Zaczęłam stosować tabletki antykoncepcyjne od 14 kwietnia do 26 kwietnia. Odstawiłam. Od dwóch tygodni boli mnie podbrzusze po bokach rozrywająco. Poza tym przeszłam zapalenie przydatków ( jajników i jajowodów ) w przeszłości. Obydwa jajowody są zwężone. Co to może być? Czy tabletki antykoncepcyjne mogły wywołać powikłania przez wcześniejsze przebyte zapalenie i uszkodzenie obydwu jajowodów?

Poza tym silnie leci śluz pojawił się nawet jeden dzień z krwią.

Potem krew już nie leciała

reklama
Zaczęłam stosować tabletki antykoncepcyjne od 14 kwietnia do 26 kwietnia. Odstawiłam. Od dwóch tygodni boli mnie podbrzusze po bokach rozrywająco. Poza tym przeszłam zapalenie przydatków ( jajników i jajowodów ) w przeszłości. Obydwa jajowody są zwężone. Co to może być? Czy tabletki antykoncepcyjne mogły wywołać powikłania przez wcześniejsze przebyte zapalenie i uszkodzenie obydwu jajowodów?

Poza tym silnie leci śluz pojawił się nawet jeden dzień z krwią.

Potem krew już nie leciała
Rozjechałaą sobie hormony, to czego właścowie oczekujesz?

Tabletki antykoncepcyjne są po to ,żeby mieć kontrolę nad swoim cyklem (nie zajść w ciążę ,podczas leczenia innych schorzeń,przy nieregularnych cyklach itd. ) - nie przyjęłaś ich prawidłowo ,nie skończyłaś pewnie nawet jednego blistru tabletek to po co je wg brałaś? W jakim celu?
To są hormony a nie apap

Czy odstawiłaś tabletki po konsultacji z lekarzem?
Jeśli nie chciałaś "cyrków" to najbezpieczniej jest je odstawić po całym blistrze, a nie po 12 dniach.
Sama sobie szkody narobiłaś.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry