reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tarnów

Ja mialalam na kazdej wizycie Usg i mi sie udalo ze sie sprawdzilo tylko ze ja chodzilam prywatnie, panstwowo raczej nigdy nie pojde jak bede w ciazy mam juz taki uraz.

A co plci na Usg to moze to zalezy do sprawnego oka i doswiadczenia, a moze jednak bedzie dziewczynka slyszalam ze casem dzieci bawią się pepowiną, wiec moze juz niedlugo sie okaze

reklama
Cześć dziewczyny. Kasia myślę, że jednak może być Franio. Ale chłopczyki są super także uszy do góry. Pamiętam, że z Wikim też dopiero koło 30 tc lekarz mi powiedział, że na 100% chłopiec, bo wcześniej mówi, że często mylnie mówią, że dziewczynka a potem coś tej dziewuszce wyrasta:)
Ja już się przywyczaiłam, że chłopczyk:) I zmieniliśmy imię na Maciusia mam nadzieję, że ostatecznie, Piotr będzie miał na drugie bo jakoś tak pomyślałam, że za bardzo by mi się z tatą kojarzył.
Ale dzisiaj się załamałam okazało się, że mój synciu zabiera mi za dużo wapnia i mam aż 4 zęby do naprawy normalenie masakra i poprawienie tej nadstawki razem 5 do robienia:( Na końcu widząc mój strach w oczach powiedziała, że najwyżej zrobimy te dwa najgorsze a pozostałe zostawimy po porodzie ale w karcie wpisała mi wszystkie i nie wiem jak się lekarz do tego ustosunkuje.
A ja po wizycie oglądnęłam te zęby i normalnie nie mam ani jednej dziurki nic, więc nie wiem co ona tam widzi.

Na starym szpitalu dzieci podmywa się w ten sposób że bierze się starą pieluche w którą dzidziuś narobił, róg moczy się w kranówce i naciera mydłem i podciera :) Mi to nie odpowiadało...
Co do ułożenia pośladkowego i płci to mój był tak ułożony a mimo to trzech różnych lekarzy powiedziało że chłopak (tylko że mój miał nożki na plecach) ale z tego co się orientowałam przy takim ułożeniu jest trudno stwierdzić.
A jeżeli chodzi o zęby Mi też poleciały bo moja kochana stomatolog nie raczyła mi powiedzieć żebym stosowała wyciąg z małży Tanie a daje efekty

Więc tak:
Wchodzę do pani doktor ona pyta z czym przychodzę ja ze proszę o usg żeby potwierdzić płec a ona: O Matko, dziewczyno, ja myślałam ze cos sie dzieje ze potrzebujesz usg a Ty plec chcesz znac, ja nie wiem co to za moda teraz itd.. Jojczyła przez całe usg, nawet mi za bardzo monitora nie odwróciła :( A nie wspomne o zdjęciach... Maluch bardzo sie ruszł , ale tylko rączkami. Dalej ułożony posladkowo, dlatego trudno było zobaczyć co ma miedzy nogami. Na chwilke tylko ustawił się tak ze lekarka powiedziała , ze widzi penisika , ale 100% gwarancji nie daje.... I po usg
Wiecie co ? Przy następnej ciąży to ja nie chcę wiedzieć co będzie, niepotrzebny stres i nastawienie...
No to Franiu będzie , chyba ze przy porodzie wyjdzie Ania :) Tak optymistycznie licze , ze jeszcze 4 tyg Wytrzymam :)
no i dlatego ja nie chciałam znać płci :tak: ,chciałam żeby było dziecko zdrowe i tyle a że pan doktor nie mógł się powstrzymać od zrobienia fotki to poznaliśmy płeć USG.jpg bo ciężko nie zauważyć ;-)
a tutaj robią tylko jedno usg połówkowe ale co mi się bardzo spodobało to kobieta kładzie się na leżance a mąż siada obok na fotelu , z drugiej strony położna robi badanie i ona sobie patrzy w monitor a dla rodziców jest wielki 29 calowy TV zawieszony na przeciwko :tak:
Cześć dziewczyny. Kasia myślę, że jednak może być Franio. Ale chłopczyki są super także uszy do góry. Pamiętam, że z Wikim też dopiero koło 30 tc lekarz mi powiedział, że na 100% chłopiec, bo wcześniej mówi, że często mylnie mówią, że dziewczynka a potem coś tej dziewuszce wyrasta:)
Ja już się przywyczaiłam, że chłopczyk:) I zmieniliśmy imię na Maciusia mam nadzieję, że ostatecznie, Piotr będzie miał na drugie bo jakoś tak pomyślałam, że za bardzo by mi się z tatą kojarzył.
Ale dzisiaj się załamałam okazało się, że mój synciu zabiera mi za dużo wapnia i mam aż 4 zęby do naprawy normalenie masakra i poprawienie tej nadstawki razem 5 do robienia:( Na końcu widząc mój strach w oczach powiedziała, że najwyżej zrobimy te dwa najgorsze a pozostałe zostawimy po porodzie ale w karcie wpisała mi wszystkie i nie wiem jak się lekarz do tego ustosunkuje.
A ja po wizycie oglądnęłam te zęby i normalnie nie mam ani jednej dziurki nic, więc nie wiem co ona tam widzi.
współczuje problemów z ząbkami ,może spróbuj jakieś witaminy ze zwiększoną ilością wapnia ;-)

Ania Sm boskie to zdjęcie:) No z zębami to przeżyję trochę. Dzisiaj muszę do niej zadzwonić, bo cholera wypadły mi z obu stron już lekarstwa a ona mi dała termin dopiero na za tydzień i dziąsło zacznie mi zarastać, a nie chcę, żeby mi przypalała je na żywca. Bo znieczulenia mi nie da, zresztą sama nie chcę. A tak wogóle to nie mam którą stroną jeść i właśnie napchałam sobie waty zwykłej do tego zęba, bo normalnie myślałam, że umrę z bólu przy jedzeniu a maluch kopie i jeść mu się chce. Nie ma zmiłuj dziecka głodzić nie będę:(

AniaSm mam podobne zdjęcie :D U nas jak się idzie prywatnie to mąż też siedzi obok a całe USG obserwuje się na dużym plazmowym telewizorze :)

tutaj USG robią tylko w szpitalu bo nie ma prywatnych gabinetów tzn prywatne są tylko gab.stomatologiczne i fizjoterapeuci , a w Tarnowie nie w każdym prywatnym gabinecie tak jest bo u Krasa tak nie ma a u Przybycienia też nie bo miałam okazje być u niego na wizycie ;)
u mnie już prawdziwa jesień -wczoraj cały dzień lało i było 8 stopni :( a dzisiaj trochę lepiej bo 12 i nie padało :))

Hej :-)

Anrysa chciałam Cie zapytac bo Ty kiedyś pisałaś że Twój mąż jezdzi na autokarach nie. I powiedz mi to sa wyjazdy miedzynarodowe,i na jak długo ??

Hej Dziewczyny. Jestem z okolic Tarnówa a dokładniej to okolic cięzkowic, kojarzycie moze??? Mam córke Karolinke, ma 3 lata i 8 miesiecy.

reklama
Do góry