reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tarnów

reklama
Kasia - Twoja Księżniczka Ania to cała Ty, podobna jest do Ciebie bardzo. Ciekawe jak się czujesz po cc i jak sobie dajesz radę. Pewnie pierwsze koty za płoty choć początki są trudne. Jak karmienie, laktacja, no i jak malutka Ci śpi w nocy?

Widzę mamusie że macie temat wózków na topie, ja doszłam do wniosku że nie bedę kupować wózka 3w1 bo w zimie chyba mało się przyda, za to na wiosnę chcę kupić jakąś fajną spacerówkę. I też jestem zdania że taniej jest na Alle z tym że trzeba wziąść pod uwagę ewentulane naprawy.. no i też najpierw pójdę do sklepu zobaczyć, oglądnąć, dotknąć zanim kupie na necie i nie wiem czy na alle czy w sklepie. Podam Wam link do sklepu w którym są chyba wszystkie marki i w różnym przedziale cenowym. Może się przyda przy wyborze : ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE - sklep internetowy

pozdrawiam i miłego wieczorku

momo powiem Ci że ja chciałam kupić wózek fotelik i baze właśnie w tym sklepie. Czekałam do ostatniego miesiąca Było 2 tygodnie do porodu więc zadzwoniłam cała zadowolona a pani mi powiedziała że na wszystko muszę czekać od miesiąca do dwóch... Na szczęście w mieszku mieli wszystko czego było mi trzeba I nawet taniej
Co do wózków 3 funkcyjnych to nie wiem czy można kupić spacerówkę z możliwością wpięcia fotelika Ja w sumie gondolkę używałam tylko na spacerach tyle że chodziłam na nie często ale to było lato i wiosna Wszędzie indziej wpinałam fotelik.

mój Kuba grudniowy i powiem wam że nie wyobrażam sobie siedzieć w domu cały czas , po dwóch tygodniach zaczeliśmy spacery , najpierw krótkie 10-15 min później coraz dłuższe :tak:
anrysa oczywiście zrobisz jak uważasz ale dziewczyny dobrze radzą ,najlepiej zobaczyć jak wyglądają wózki w sklepie a potem możesz kupić w necie , możesz też poszukać wózka na tarnowiak.pl wtedy możesz sobie na miejscu oglądnąć używany wózek i wtedy się zdecydować ;-)

szczerze to nie wiem jakie ceny ma ten sklep w porównaniu do konkurencji bo link podałam tylko po to że jest tam cała masa firm i modeli - można coś "wybrac" a ruszyć na miasto pooglądać w realu. W sumie to ja mam stary wózek i na początek mi wystarczy ale potem chce zgrabną spacerówkę...

ja dziś śrenio wyspana przed 23 obudziła mnie zgaga i nie spałam dość długo nie wiem o której zasnełam no a rano wycieczka do wc więc już nie śpię od 6

we wtorek byłam u gina z usg mała waży niecałe 2 kg :szok: co będzie dalej? jak wam dzieciaczki przybierały na tym etapie ciąży, boję się zeby nie dobic do 4 kg bo nie wiem jak urodzę... pozatym podobno zero rozwarcia ale w tej ciązy wyglądam jak słoń albo kobieta w 11 mcu ciąży :zawstydzona/y:

co dziś dobrego myślicie gotować na obiadek.. mnie coś weny ostatnio brak a i apetytu nie mam ... choć złośliwi mogliby stwierdzić że non stop jem :eek: miłego dnia kobitki

Witam wszystkie :-) ale cieplutko w tym listopadzie, chce się żyć :-D

Momo ja też mam ciężkie noce, wstaję, piję, sikam, chodzę po mieszkaniu, rano jestem bardzo wcześnie wyspana. Na obiadek chyba pomidorowa z lanym ciastem i może naleśniki, też mi ostatnio weny brak, ale na to co wymieniłam przynajmniej wszystko w domu posiadam. Nie wiem ile moje dzieci na tym etapie ciaży ważyły i ciekawa jestem ile teraz maleństwo waży, ale powiem Ci, że to w sumie dobrze jak Twoja kruszynka tak przybiera, bo w razie wcześniejszego porodu już bedzie odpowiednio duża.

Miłego dnia wszystkim

węgielek nie chce rodzić przed terminem choć wiem że nie mam na to wpływu i pewnie i tak urodzę w grudniu to mimo wszystko wolałabym dotrwać do stycznia :eek: marzenia ściętej glowy co ...? no ja też jak gotuję to z tego co mam w domu bo do sklepu chodzić mi sie nie chce i zawsze niby ide po pare rzeczy a wracam z cieżkimi torbami i wkurzam sie sama na siebie bo nie powinnam dźwigać ... ehh

chyba zwlękę się z łózka bo zamawiałam pościel i przewijak na alle i mnie już poganiali żebym sie określiła jaki kolor chce ...

czy któraś w was jest może na styczniowym 2011 BB forum?? nieustająco miłego dnia ;-)

aaaa!!! bo mi sie przypomniało - co polecacie do noska : gruszkę, aspirator, sopelka, fridę ?? kurcze dawniej grucha była i odkurzacz a teraz człowiek zielony, taki wybór że nie wiadomo co lepsze .. no i co na ranę i pępek ?? tantum rosa, octenisept, rivanol, spiryt ( na pępuszek)?? jeju sporo mam jeszcze tych zakupów ... wrrr

Ostatnia edycja:
na pępuszek spirytus, a na katar stara gruszka, tradycjonalistką jestem;-) ja za to wolałabym w świątecznej przerwie urodzic, ale też obawiam się, że to marzenia ścietej głowy, nie wiem czy dziecie posłucha moich prośb;-)

reklama
momo u mnie na obiadek buraczki ,ziemniaki i pieczone mięsko , jeśli chodzi o dzidziusia to u mnie nie ważą , jedynie co mi położna powiedziała na miesiąc przed porodem że mały jest duży i waży ok 3500-3700g no i urodził się 4425g
do noska wybrałabym aspirator frida albo gruszkę elektryczną , a do pępuszka używałam takich jednorazowych gazików Hartman już nasączonych
na zakupy chodziłam zawsze z plecakiem i dzięki temu nie dźwigałam nic w rękach ;)
cieszcie się z pogody u mnie leje już chyba 3 albo 4 dzień z rzędu

Do góry