reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Temat owsiki u 5 latka

Cześć wszystkim, jestem u nowa. Blagam pocieszcie mnie;( Mam pytanie dotyczące owsików. Syn chodzi do przedszkola i łapie owsiki. Ostatni raz mial 8 miesięcy temu. Ogólnie zdrowy przestał nam chorować. Czy jest to normalne ze w przedszkolach owsiki nawracają czy mam sie zaczynać martwic ze cos z nim jest nie tak. Oczywiście wszyscy domownicy przyjęli lek, wszystko wysprzątane, wyprane. Pije dodatkowo dziennie kieliszek wody z ogorkow kiszonych.
Pozdrawiam was.

reklama
Tak, owsiki nawracają.
Pierwszy rzut leku zabiją dorosłe owsiki, ale jednak potem wykluwają się młode. Kuracje po pierwszym zakażeniu się powtarza.

Tak, owsiki nawracają.
Pierwszy rzut leku zabiją dorosłe owsiki, ale jednak potem wykluwają się młode. Kuracje po pierwszym zakażeniu się powtarza.
Tak tak o tym tez pamiętamy aby powtórzyć kurację. Bardzo sie poprostu martwimy i chciałam zasięgnąć tu jakis informacje. A szczególnie spokoju;( dziękuję bardzo za odpowiedź

Ogólnie owsica to domena miejsc gdzie dzieci są, w szkołach też panuje tak jak wszawica, to nie tylko domena przedszkolna.
Wystarczy zaniedbanie jednego rodzica, dziecko nie umyje rąk po wyjściu z toalety - dotknie klamki i inne dzieci mają owsiki.

Ogólnie owsica to domena miejsc gdzie dzieci są, w szkołach też panuje tak jak wszawica, to nie tylko domena przedszkolna.
Wystarczy zaniedbanie jednego rodzica, dziecko nie umyje rąk po wyjściu z toalety - dotknie klamki i inne dzieci mają owsiki.
Mi sie wydaje ze tylko moje ma. A może poprostu rodzice nie przyznają sie do tego ze ich pociechy maja? Dziekuje za odpowiedź.

Mi sie wydaje ze tylko moje ma. A może poprostu rodzice nie przyznają sie do tego ze ich pociechy maja? Dziekuje za odpowiedź.

No pewnie, że o tym nie mówią... tak samo jak i wszawica.
Szczerze, najlepiej by było, gdyby udało się dziecku wytłumaczyć, żeby zawsze przed dotknięciem buzi łapki myć obowiązkowo i oczywiście to co lubią wszystkie przedszkolaki - nie wkładamy ręki w swoje majteczki. Bo w ten sposób samemu można się nadkażać jak ta lala. Większe dziecko to szybko pojmie, no z przedszkolakiem może być trochę kłopot.

No pewnie, że o tym nie mówią... tak samo jak i wszawica.
Szczerze, najlepiej by było, gdyby udało się dziecku wytłumaczyć, żeby zawsze przed dotknięciem buzi łapki myć obowiązkowo i oczywiście to co lubią wszystkie przedszkolaki - nie wkładamy ręki w swoje majteczki. Bo w ten sposób samemu można się nadkażać jak ta lala. Większe dziecko to szybko pojmie, no z przedszkolakiem może być trochę kłopot.
Już myślałam że moje dziecko jako jedyne ma problem, ale widzę że problem jest większy tylko bardzo cichy. A szkoda...

reklama
Do góry