reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Teścik

Trochę mi szkoda tej dziewczyny, bo albo coś ma z głową albo ma jakąś nerwice i nie ma żadnego sposobu, aby się uspokoila. Ani tysiąc zapewnień, ani testy ani beta :/
Zastanawia mnie tylko, dlaczego o takich sprawach nie porozmawia z rodzicami? Taka osoba powinna porozmawiać z kimś bliskim o swoich obawach, chodzby nawet online psycholog

reklama
Zastanawia mnie tylko, dlaczego o takich sprawach nie porozmawia z rodzicami? Taka osoba powinna porozmawiać z kimś bliskim o swoich obawach, chodzby nawet online psycholog
niestety to jest właśnie efekt braku nauki o takich rzeczach, za dużo internetu, za duży dostęp do wszystkiego i brak rozmów rodziców z dziećmi o takich sprawach.

niestety to jest właśnie efekt braku nauki o takich rzeczach, za dużo internetu, za duży dostęp do wszystkiego i brak rozmów rodziców z dziećmi o takich sprawach.
Później właśnie nastolatki zaczynają uprawiać sex, i zastanawiają się czy są w ciąży a z rodzicami już boją się rozmawiać

Myślę że taka osoba powina być pod opiekna dobrego terapeuty ( nie chce nikogo obrażać i broń boże nie wróżyć zle , ale no może stać się tragedia i doprawdzic to do poważnych zaburzeń emocjonalnych a nawet I depresji , lata terapi masa leków żeby z tego wyjść i dobry psychiatra , jeśli taka dziewczyna nie wierzy w krew ( ujemna bete ) , to myślę że jak się uda to ginekologa to tylko zaspoki ją to na chwilę ale później wpisze w internet , że beta taka siaka , usg takie siakie , co to oznacza wystarczy że ktoś jej powie ze to CIĄŻA i taka osoba nie będzie w stanie racjonalnie myśleć, najważniejsza tutaj jest rozmowa , widocznie dziewczyna nie ma się komu wyżalić ..... a powina porozmawiać z tym przede wszytskim z rodzicami albo z dobrym psychologiem , bo to naprawdę może doprawdzic do ciazy urojonej, zaburzeń emocjonalnych . POZNIEJ PRZECZYTA takie głupoty że bety ujemne a ciaza .... bo debilizmu co ludzie piszą nie brakuje , albo że usg nie wyszło a baba na porodówkę poleciała , wszytskie wiadomości które SIe czyta należy niestety dzielić przez pół i czytać albo radzić się ludzi którzy mają wiedzę na ten temat , mam nadzieję że autorka weźmie do siebie te rady po naprawdę pisanie na 8 różnych forach i utwierdzenie się w przekonaniu że nie ma ciąży to początek zaburzeń emocjonalnych , myślę że narazie daj sobie spokój z jakimkolwiek stosunkami , zbliżeniami.... odpocznij, wybierz się do dobrego ginekologa niech Ci wyjasni co to znaczy wszytsko ...... , i jeśli to nie pomoże to psycholog , nie ma nic złego w tym ale musisz wiedzieć że to nie jest normalne

Myślę że taka osoba powina być pod opiekna dobrego terapeuty ( nie chce nikogo obrażać i broń boże nie wróżyć zle , ale no może stać się tragedia i doprawdzic to do poważnych zaburzeń emocjonalnych a nawet I depresji , lata terapi masa leków żeby z tego wyjść i dobry psychiatra , jeśli taka dziewczyna nie wierzy w krew ( ujemna bete ) , to myślę że jak się uda to ginekologa to tylko zaspoki ją to na chwilę ale później wpisze w internet , że beta taka siaka , usg takie siakie , co to oznacza wystarczy że ktoś jej powie ze to CIĄŻA i taka osoba nie będzie w stanie racjonalnie myśleć, najważniejsza tutaj jest rozmowa , widocznie dziewczyna nie ma się komu wyżalić ..... a powina porozmawiać z tym przede wszytskim z rodzicami albo z dobrym psychologiem , bo to naprawdę może doprawdzic do ciazy urojonej, zaburzeń emocjonalnych . POZNIEJ PRZECZYTA takie głupoty że bety ujemne a ciaza .... bo debilizmu co ludzie piszą nie brakuje , albo że usg nie wyszło a baba na porodówkę poleciała , wszytskie wiadomości które SIe czyta należy niestety dzielić przez pół i czytać albo radzić się ludzi którzy mają wiedzę na ten temat , mam nadzieję że autorka weźmie do siebie te rady po naprawdę pisanie na 8 różnych forach i utwierdzenie się w przekonaniu że nie ma ciąży to początek zaburzeń emocjonalnych , myślę że narazie daj sobie spokój z jakimkolwiek stosunkami , zbliżeniami.... odpocznij, wybierz się do dobrego ginekologa niech Ci wyjasni co to znaczy wszytsko ...... , i jeśli to nie pomoże to psycholog , nie ma nic złego w tym ale musisz wiedzieć że to nie jest normalne
Dokładnie co do rodziców bądź bliskich osób. Ja mam bardzo dobry kontakt z moimi rodzicami odkąd pamiętam rozmawiam z nimi na wszystkie tematy również o sexie itp. Nie wstydzę się mówić rodzica o takich rzeczach uważam , że to normalne i zwłaszcza 16 letnie dziewczyny powinni rozmawiać tak że swoimi rodzicami. Ze starszą siostrą również mogę porozmawiać o takich sprawach jakich kolwiek. Nie wiem droga autorko jaki masz kontakt z rodzicami. Ale napewno by z tobą porozmawiali i nie obrazili ciebie w żaden sposób. Musisz być świadoma , że uprawiając seks możesz wpaść i tym bardziej zapomnieć przyjąć tabletki. Dlatego tak ważna jest rozmowa z bliskimi osobami nie koleżanka czy kolega tylko z rodzicami.

No dokładnie bo jedyne co chyba cie uspokoi to czekanie 9 miesiacy i zobaczenie( bo nic do ciebie nie dociera ) , ale osobiscie to by cie wykończylo psychicznie wiec odpusc jakiekoliwek stosunki marsz porozmawiać z rodzicami , na pewno będzie łatwiej razem przez to przejść niż pisząc ciągle na forum przez kilka miesiacy. Ja kończę temat co sądzę to napisałam może jak tu zajrzysz to przeczytas i weźmiesz rade do siebie

A mi się wydaje, że ona celowo to robi, abyście wy w ten sposób myślały. Po prostu dla "beki".

A mi się wydaje, że ona celowo to robi, abyście wy w ten sposób myślały. Po prostu dla "beki".
może i tak, ale czy komuś chciałoby się spamować kilka forum, w tym takie, gdzie odpowiedziała osoby „wykształcone”? Jeżeli taka osoba potrzebuje pomocy to sama sobie strzela w kolano takim zachowaniem, bo już nikt nie bierze jej na serio i jak przyjdzie co do czego to każdy ja wyśmieje zamiast rzeczywiście pomoc.

reklama
Do góry