reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy

Ja objawów za bardzo nie mam, jedynie od tygodnia bolą mnie piersi i są twarde, ale tak może być przed miesiączką. Czyli test powinnam zrobić mniej więcej w przyszły piątek? Zastanawiam się czy powinnam zacząć brać duphaston? Lekarz przepisał mi, bo mam PCOS i ostatnio miałam bardzo długie cykle, to pierwsza owulacja od kilku miesięcy.. czy duphaston może ewentualnie pomoc?

Na tym się kompletnie nie znam, więc doradzałabym kontakt z lekarzem :)

reklama
24 lutego byłam u ginekologa, stwierdził, że za kilka dni będzie owu, pęcherzyk mial 16mm. 27 lutego miałam bardzo dużo śluzu płodnego i kluly mnie jajniki. Stosunki były 24,25 i 27 lutego. Kiedy najwcześniej zrobić test, żeby był wiarygodny?
Najlepiej tak jak piszą koleżanki. W dniu spodziewanej miesiaczki. Chociaż w moich 3 przypadkach robiłam w 25 dniu i 27 dniu cyklu i pokazały ciaze. Była to słaba kreska ale była. Owu monitorowane. Po tyg-10dniach od Owu robiłam. Owi zawsze miałam 12 13 dzień cyklu.

Na tym się kompletnie nie znam, więc doradzałabym kontakt z lekarzem :)
Ja od Owu brałam duphaston 1 raz dziennie. Jezeli test bylby pozytywny miałam zwiększyć do 2. Takie miałam zalecenia. Z 1 dzieckiem bralam do 12 tyg. A z drugim do 19. Teraz do 18 i potem luteina dopochwowa do tej pory. Ponoć przed porodem będę odstawiać. Wiem że gdybym nie duphaston nie donosiła bym raczej że wzg na niedomage lutealna.

Do góry