reklama

Test owulacyjny

Ja nie wierze co Ty piszesz.. Przecież jest jasna zasada że jak się pojawia ta GRUBA druga kreska to owulacja nastąpi w ciągu 24-48 h.. Przecież nie w tym momencie co sikasz.. Boże..

Nikt Cię do wiary nie zmusza, najważniejsze, że ja robiłam moje testy tak, jak opisałam i w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu stosowania ich ;)

reklama
Po pierwsze NIE DRZYJ SIĘ, bo to nieładnie.
Po drugie owulacja występuje raz, ale przypominam, że plemniki w ciele kobiety żyją dłużej niż 5 minut i w przypadku starań o dziecko zaleca się współżycie kilka dni przed owulacją i kilka dni po owulacji, dlatego warto zacząć uprawiać seks już w momencie pojawienia się drugiej kreski, a nie czekać do momentu, aż obie będą tak samo ciemne.

Serio? Myślałam, że plemnik żyje tylko przez chwilę -.- Boże, kobieto! Przez cały cykl może występować druga kreska na teście owulacyjnym. Każda kobieta wie, że dni płodne są kilka dni przed owulacją i jeden/dwa dni po, przestań robić z nas idiotki. Nikt nie napisał o czekaniu do momentu identycznej intensywności kresek, a o tym kiedy jest pozytywny test owulacyjny.
Wszyscy Ci tłumaczą ciągle to samo, a Ty zachowujesz się jakby nie docierało do Ciebie, że to co piszesz jest błędne. Wszystkim piszesz, że ich testy są pozytywne, bo widzisz dwie kreski, a tak wcale nie jest i robisz im niepotrzebnie nadzieję.

Testy owulacyjne mają za zadanie wykryć owulację, a nie dni płodne.

To, że zaszłaś w ciąże używając testów nie znaczy, że dobrze je odczytywałaś i dziwnym trafem tylko ty na całe forum miałaś testy owulacyjne pozytywne od pojawienia się dwóch kresek.

Nie mam zamiaru dłużej z Tobą dyskutować. Nie potrafisz zrozumieć, że nie masz racji i wiecznie upierasz się przy swoim wprowadzając innych w błąd. Nie odpowiem już na żaden Twój komentarz, gdyż i tak dalej będziesz twierdziła, że to ty wiesz lepiej niż wszyscy inni.

Ja zrobiłam testy z allegro i po opiniach czytanych w necie, myślałam że będą źle działały. Dzisiaj natomiast pojawiła się
20200107_100145.jpg
druga tłusta krecha. Przesylam foto

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry