• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Test owulacyjny

Ja nie wierze co Ty piszesz.. Przecież jest jasna zasada że jak się pojawia ta GRUBA druga kreska to owulacja nastąpi w ciągu 24-48 h.. Przecież nie w tym momencie co sikasz.. Boże..

Nikt Cię do wiary nie zmusza, najważniejsze, że ja robiłam moje testy tak, jak opisałam i w ciążę zaszłam w pierwszym cyklu stosowania ich ;)

reklama
Po pierwsze NIE DRZYJ SIĘ, bo to nieładnie.
Po drugie owulacja występuje raz, ale przypominam, że plemniki w ciele kobiety żyją dłużej niż 5 minut i w przypadku starań o dziecko zaleca się współżycie kilka dni przed owulacją i kilka dni po owulacji, dlatego warto zacząć uprawiać seks już w momencie pojawienia się drugiej kreski, a nie czekać do momentu, aż obie będą tak samo ciemne.

Serio? Myślałam, że plemnik żyje tylko przez chwilę -.- Boże, kobieto! Przez cały cykl może występować druga kreska na teście owulacyjnym. Każda kobieta wie, że dni płodne są kilka dni przed owulacją i jeden/dwa dni po, przestań robić z nas idiotki. Nikt nie napisał o czekaniu do momentu identycznej intensywności kresek, a o tym kiedy jest pozytywny test owulacyjny.
Wszyscy Ci tłumaczą ciągle to samo, a Ty zachowujesz się jakby nie docierało do Ciebie, że to co piszesz jest błędne. Wszystkim piszesz, że ich testy są pozytywne, bo widzisz dwie kreski, a tak wcale nie jest i robisz im niepotrzebnie nadzieję.

Testy owulacyjne mają za zadanie wykryć owulację, a nie dni płodne.

To, że zaszłaś w ciąże używając testów nie znaczy, że dobrze je odczytywałaś i dziwnym trafem tylko ty na całe forum miałaś testy owulacyjne pozytywne od pojawienia się dwóch kresek.

Nie mam zamiaru dłużej z Tobą dyskutować. Nie potrafisz zrozumieć, że nie masz racji i wiecznie upierasz się przy swoim wprowadzając innych w błąd. Nie odpowiem już na żaden Twój komentarz, gdyż i tak dalej będziesz twierdziła, że to ty wiesz lepiej niż wszyscy inni.

Ja zrobiłam testy z allegro i po opiniach czytanych w necie, myślałam że będą źle działały. Dzisiaj natomiast pojawiła się
20200107_100145.jpg
druga tłusta krecha. Przesylam foto

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry