reklama

Test owulacyjny

Jula201906

Fanka BB :)
Czesc,
Staramy się o kolejne dziecko. Nadal karmię piersią ale tylko w nocy ( około 4-5 razy). Niestety nie da się dziecka jak narazie odstawić, już i tak udało się odstawić ciągu dnia. Dziecko ma 13mieisecy.
Okres dostałam po 7 miesiącach. Aktualnie monitoruje cykl testami. Czy jesli ten test wychodzi pozytywny to pewne jest że dojdzie do owulacji? Czy jednak cykl mimo to może być bezowulacyjny?

reklama
Czesc,
Staramy się o kolejne dziecko. Nadal karmię piersią ale tylko w nocy ( około 4-5 razy). Niestety nie da się dziecka jak narazie odstawić, już i tak udało się odstawić ciągu dnia. Dziecko ma 13mieisecy.
Okres dostałam po 7 miesiącach. Aktualnie monitoruje cykl testami. Czy jesli ten test wychodzi pozytywny to pewne jest że dojdzie do owulacji? Czy jednak cykl mimo to może być bezowulacyjny?
Niestety, ale testy nie dają gwarancji owulacji. Jedynie monitoring u ginekologa. No i niestety, ale testy owulacyjne w czasie kp nie są wiarygodne. Masz o tym w instrukcji. Karmienie piersią, antykoncepcja hormonalna itp. mogą zafałszować wynik.

Od siebie doradzam tak czy inaczej wizytę u ginekologa. Sprawdzi czy jajniki już pracują, czy nadal są w uśpieniu. Mi krwawienia wróciły 8 tyg po porodzie, a owulacja dopiero 11 miesięcy po.

Lekarce chodziło o to że nie ma sensu narazie się spinac i stresować na siłę. Sam monitoring oczywiście ma sens.
Aa 🙂 wiesz ze spinaniem i stresem oczywiście się zgodzę. A jeżeli chodzi o sam monitoring to zależy czy Wam spieszno z kolejną ciąża. Jeżeli nie, to faktycznie lekarka ma rację. Ale jeżeli z jakiś powodów zależy Wam na czasie, to myślę, że jednak mógłby być pomocny 🙂

reklama
Zobaczymy, myślę że jak przez kilka miesiecy sie nie uda to pewnie wybiore sie na monitoring ;) a moze uda sie odstawic od piersi calkiem to wtedy tez szansę na ciążę się zwiększa ;) dziękuję Wam za odpowiedź ;) miłego dnia :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry