reklama

Testy clear blu ciagle migająca buźka

Manu___

Początkująca w BB
Hejka potrzebuje waszej rady.
26.03 wzięłam ostatnia tabletkę z blistra yasminelle, okres z odstawienia był 30.03
Nowy blister powinnam rozpocząć od 2.04, ale staramy się o dziecko z mężem wiec odłożyłam antykoncepcję, od 9.04 kłuł mnie lewy jajnik potem 10.04 doszło do stosunku, kupiłam wtedy po stosunku testy owulacyjne mocz oddałam o 18 ale dużo piłam i wykonałam o 20 rozcieńczonym moczem, test pokazał puste kółko, około 22 zaczęły mnie bardzo kłuć jajniki ,na przemian ale najbardziej prawy musiałam wziąć tabletkę przeciwbólowa od następnego dnia testy zaczęły wychodzić z migającą buźką, raz kreska jest słabsza raz mocniejsza… co się dzieje? Czy nie doszło do owulacji? I skąd ciagle migająca buźka jak widać na zdjęciu najmocniejsza wyszła 11.04 potem były blade a potem znowu. Ktoś może pomóc? Z góry dziękuje

Załączniki

• 256B1AAE-C72A-4679-8D58-4C552D689033.jpeg
    256B1AAE-C72A-4679-8D58-4C552D689033.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 494
reklama
Coś mi tu nie gra, Staracie się o ciążę a jeszcze 3 tygodnie temu brałaś tabletki???
Czy mam rozumieć, że to Twój początek starań?

PS. Po antykoncepcji hormonalnej organizm potrzebuje czasu by na nowo zaskoczyć. Żaden z testów owu nie jest dodatni. No i testy owulacyjny nie potwierdza owulacji, a jedynie pik LH 🤷‍♀️ Polecam przeczytać ulotkę dołączoną do testów.

Coś mi tu nie gra, Staracie się o ciążę a jeszcze 3 tygodnie temu brałaś tabletki???
Czy mam rozumieć, że to Twój początek starań?

PS. Po antykoncepcji hormonalnej organizm potrzebuje czasu by na nowo zaskoczyć. Żaden z testów owu nie jest dodatni. No i testy owulacyjny nie potwierdza owulacji, a jedynie pik LH 🤷‍♀️ Polecam przeczytać ulotkę dołączoną do testów.
tak to nasz pierwszy cykl starań, nie spodziewamy się ze już zaskoczy, a testy owulacyjne są z clear blu fioletowe, która od poniedziałku pokazuje migającą buźkę

tak to nasz pierwszy cykl starań, nie spodziewamy się ze już zaskoczy, a testy owulacyjne są z clear blu fioletowe, która od poniedziałku pokazuje migającą buźkę
I na ulotce jest napisane, ze to niby dni płodne, a buźka stała bez miga oznacza pik lh wiec No ta buźka mnie myli nie rozumiem o co chodzi

Jestem w podobnej sytuacji, ostatni krążek wyjęłam na początku kwietnia. Czekam na owulację. Niemniej wydaje mi się, że żaden test nie jest pozytywny 🤷

My ogólnie też zaczynamy działać od razu w pierwszym cyklu, ale słyszałam też że często cykl po antykoncepcji jest rozregulowany.

Poczekaj po prostu do terminu miesiączki i zrób test. Takie nakręcanie się nie jest dobrym rozwiązaniem. 🙂

@Manu___ Po odstawieniu antykoncepcji możesz mieć zawirowania hormonalne. Także albo są dni płodne albo nie są. Rób dalej aż do pozytywnego lub @. Może zdarzyć się też cykl bezowulacyjny. To często nie takie proste, aby zajść w ciążę jak to się na początku wydaje. Ale życzę Ci byś była w gronie szczęściar i szybko się udało.

@Manu___ Po odstawieniu antykoncepcji możesz mieć zawirowania hormonalne. Także albo są dni płodne albo nie są. Rób dalej aż do pozytywnego lub @. Może zdarzyć się też cykl bezowulacyjny. To często nie takie proste, aby zajść w ciążę jak to się na początku wydaje. Ale życzę Ci byś była w gronie szczęściar i szybko się udało.

Dziękuje ślicznie ❤️
Jestem w podobnej sytuacji, ostatni krążek wyjęłam na początku kwietnia. Czekam na owulację. Niemniej wydaje mi się, że żaden test nie jest pozytywny 🤷

My ogólnie też zaczynamy działać od razu w pierwszym cyklu, ale słyszałam też że często cykl po antykoncepcji jest rozregulowany.

Poczekaj po prostu do terminu miesiączki i zrób test. Takie nakręcanie się nie jest dobrym rozwiązaniem. 🙂

reklama
Racja do niczego nie wnosi to rozmyślanie, tylko dziwi mnie ze testy clear blu ciagle pokazują migająca buźkę

Z tego co mówi google to migająca buźka oznacza, że wyrzut się zbliża, a jak przestaje migać tj. jest stała to oznacza dopiero pik. Ogólnie tak jak dziewczyny mówią - po anty nie wiadomo kiedy nastąpi owulacja - nie musi to być 14dc. Niemniej jednak ja np. jestem przykładem osoby, której właśnie najłatwiej jest zajść w tym pierwszym cyklu, bo jest zdecydowanie najkrótszy. Dlatego najlepiej uprawiać regularny seks co 2-3 dni, a testy traktować jako dodatek. Możesz też sobie włączyć mierzenie temperatury na przyszłość, gdyby się jednak nie udało (ale mam nadzieję, że nie będzie potrzebne ;) )

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry