reklama

Testy owulacyjne

reklama
Costa ma rację, testy wykonuje się do pozytywnego testu, który w przeciwieństwie do testów ciążowych, gdzie pozytyw to blada kreska, tutaj obydwie muszą być jednakowe lub ciemniejsza, po owulacji już się nie robi

Czyli nie ma żadnych szans w tym cyklu? Staramy się z mężem już 2 lata i już powoli mam dosyć. A może powiecie mi co sygnalizuje blada kreska? Czy poziom lh wzrósł chociaż nie ma owulacji? Nie wiem co o tym myśleć. Trzy miesiące temu jak robiłam testy to była tylko jedna kreska

Czyli nie ma żadnych szans w tym cyklu? Staramy się z mężem już 2 lata i już powoli mam dosyć. A może powiecie mi co sygnalizuje blada kreska? Czy poziom lh wzrósł chociaż nie ma owulacji? Nie wiem co o tym myśleć. Trzy miesiące temu jak robiłam testy to była tylko jedna kreska

wzrost nie oznacza owulacji,ja mam dwie kreski,jedna testowa jaśniejsza o róznym nasileniu od 2 tygodni,ale ja mam obecnie cykl jednofazowy,z tego co już ze swoimi cyklami przeszłam wg mnei ten cyl u mnie będzie bezowulacyjny.
Najlepszy wg mnie będzie monitoring,albo chociaż przebadaj wszystkie hormony,bo po roku starań już powinnaś wszystkie pzebadać

NIERAZ MOŻE BYĆ NAWET GRUBA KRESKA I Z JAKIŚ POWODÓW MOŻE DO OWULACJI NIE DOJŚĆ, SORY ALE WŁĄCZYŁ MI SIĘ CAPS LOCK, A JUŻ NIE BĘDĘ OD NOWA PISAĆ:happy:
GRUBA KRESKA MÓWI NAM ŻE PIK LH OSIĄGNĄŁ ODPOWIEDNIE STĘŻENIE, I PO 24-48 H.PO TYM SKOKU POWINNO DOJŚĆ DO OWULACJI, ALE CZY DOJDZIE, NIE WIADOMO. jA SWOJEGO CZASU CHODZIŁAM CODZIENNIE NA USG, POCZĄWSZY OD 9-10 DNIA CYKLU, AŻ DO POTWIERDZENIA OWULACJI, BO RÓWNIEŻ NIE ZAWSZE MOŻE DOJŚĆ DO PĘKNIECIA PĘCHERZYKA MIMO WYSTĄPIENIA SKOKU LH-POZYTYWNY TEST OWU

Jestem zywym przykladem na to ze testy owu sa o dupe rozbic :D wiec prosze sie tu nimi nie przejmowac. W cyklu w ktorym zaszlam w ciaze wszystkie testy owu od 8 do 17 dnia cyklu gdzie w 16 dc wzielam duphaston Byly negatywne! A testy ciazowe (4 roznych firm) wykazaly ciaze :) wiec wszystko jest mozliwe :D

Oczywiscie to co piszecie jest prawda. :-) moze tez tak byc ze testy nie sa wystarczajaco czule i nie pokazuja dobrze bo masz malo hormonu. Mi tez nigdy testy ovu nie pokazywaly owulki a wiem ze byla bo akurat mialam usg i lekarz powiedzial

A jak wygląda monitorowanie cyklu? Bo chodzę prywatnie do gina a w dodatku ona ma dosyć stary sprzęt. Poza tym mam pco, więc wiem po trochu z czym jest problem. Ale tak jak mówię jak robiłam wcześniej testy to nawet jasnej kreski nie było

reklama
Coloromania poszłam do gina, powiedziałam o co mi chodzi, z czym mam problem. Na początku dał mi skierowanie i chodziłam do szpitala codziennie począwszy od 10 dnia cyklu-wtedy stwierdzono brak owulacji, było to po poronieniu. Przepisał mi clo brałam go, to na stymulację owulacji, i chodziłam na usg prywatnie począwszy od 9-10 dnia cyklu codziennie, aż sprawdził, czy nastąpiło do owulacji tj.płyn w zatoce douglasa, endometrium, ew.ciałko żółte. W przypadku odpowiedniej wielkości pęcherzyka gdy nie pęka i przerasta lekarz przepisuje zastrzyk na pęknięcie. P.S.Ostatnio mi się poprzestawiało i w 8 dc miałam pęcherzyk 19mm, a w 10 dniu cyklu poszłam na usg i było już po owulacji tj.brak pęcherzyka na jajniku, płyn i endometrium trójlinijne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry