aneczka2425
Fanka BB :)
ale to też zależy od kobiety i czy pierwsze czy kolejne dziecko podawałam już przykład kobiety rodziła 4200 córkę bez nacinania kilka partych i koniec drugie dziecko.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
ja co prawda znieczulenia nie miałam ale byłam podłączona do aparatu i położna patrząc na wykres mówiła kiedy mam przeć a kiedy nie , więc wydaje mi się że nawet jakbyś nieczuła skurczy po znieczuleniu to położne ci będą mówić co i kiedy robićale na lipcu jedna dziewczyna opisuje że miała problem z odczuwaniem skurczy przy parciu po znieczuleniu - nie wiedziała kiedy przeć...więc chyba jednak moze się tak zdarzyć...
![]()

Dziewczyny ja rodziłam 12h z czego II faza porodu (czyli parcie) 1min! Anielka 3750... ale tak szybko to też nie dobrze - rehabilitantka nam mówiła, że może przez to Mała miała wzmożone napięcie mięśniowe
U nas w miescie mogłabym się umówic z lekarzem który by mi bez gadania zrobił cesarkę i byłoby po wszystkim a ja chcę się tak męczyć...Taszka dobrze połozna powie Ci kiedy masz przeć ,ale jak nic nie czujesz to wydaje Ci się ,że przesz a tu nic .Tak rodziła moja koleżanka i kuzynka ,były wściekłe na to zzo ,bo bóli nie czuły ,ale jak miały przec to wydawało im się ,że prą a połozna mówi ,że nic z tego i poród zamiast kilku godzin przeciągał się do 10 i 12 h.Ja sama już nie wiem co o tym myslec w razie w wezmę sobie zaświadczenie od gina na znieczulenie ,ale nie wiem czy skożystam;-)ja co prawda znieczulenia nie miałam ale byłam podłączona do aparatu i położna patrząc na wykres mówiła kiedy mam przeć a kiedy nie , więc wydaje mi się że nawet jakbyś nieczuła skurczy po znieczuleniu to położne ci będą mówić co i kiedy robić