reklama

Torbiel w ciąży - operacja

Cześć, ja też jestem po operacji laparoskopowej i usunięciu jajnika z jajowodem w 18 tc. To nie była planowana akcja, więc stres ogromny. Właśnie minął miesiąc i zmagam się z kłóciem i ciągnięciem po operowanej stronie. Najgorzej jak dlugo nie zmienię pozycji w nocy - muszę wtedy wstać, rozchodzić i dopiero spać dalej. Nie sprzyja to regeneracji. Ale co najważniejsze, sama ciąża rozwija się prawidłowo. Odliczam każdy dzień i tydzień...
Dobrze będzie! nasz organizm jest skonstruowany że dzieciaczka chroni. Jestem już w 27 tygodniu i póki co wszystko książkowo :) trzymam kciuki ps. Ja też miałam kilka tygodni ból po operacji jak je był do zniesienia to paracetamol …

reklama
Hej! Ja również miałam usunięty jajnik z jajowodem z powodu bardzo dużej torbieli, laparotomia w 11 tygodniu.. Lekarze nie byli optymistycznie nastawieni co do tego, czy ciąża się utrzyma... dzidziuś rośnie zdrowo, a ja mimo tego, że operacja była 3 tygodnie temu czuję się bardzo dobrze. Trzeba być dobrej myśli, stres naprawdę nie pomaga.

Hej! Ja również miałam usunięty jajnik z jajowodem z powodu bardzo dużej torbieli, laparotomia w 11 tygodniu.. Lekarze nie byli optymistycznie nastawieni co do tego, czy ciąża się utrzyma... dzidziuś rośnie zdrowo, a ja mimo tego, że operacja była 3 tygodnie temu czuję się bardzo dobrze. Trzeba być dobrej myśli, stres naprawdę nie pomaga.
Super! Oby tak dalej! My już jesteśmy w 29 tygodniu…

Jeśli torbiel jest duża, to lepiej usunąć.
Doświadczenie mojej kuzynki było traumatyczne. Była duża torbiel i doszło do skrętu jajnika. Na szczęście lekarze uratowali jej życie (ale niemal cudem), niestety nie udało się uratować dziecka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry