reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

trening czystości

Krzyś nam się właśnie odpieluchował szybko i miał ocję właśnie : zdejmujemy pieluchę i już! . i było ok. Tylko nadal śpi w pieluszce... ale ponoć niektóre dzieci tak mają i mogę sie nie stresować tak bardzo.

a bliźniaki - nie wiem. może w tym tygodniu spróbujemy. może za tydzień... jak będzie ciepło to ich puszćże. może opcja z tetrą rzeczywiście jest fajna. ? ...

reklama
u nas dziś ani jednej wpadki:) czyli to już 2,5 dnia bez sikania w gacie:-) dziś Marysia była na 3godzinnym spacerku z babcią i wysiusiała się na trawkę za krzaczkami, spała w dzień bez pieluchy. ale jestem z niej dumna:)

traschka brawo dla Marysi i dla ciebie za wytrwałość i stanowczość :tak:

u nas cisza w temacie, musze kupic najpierw nocnik i moze wtedy cos zaczniemy, choc jak narazie Mati wcale nie sygnalizuje siku wiec na siłe nie bede go "uczyc"

A u Nas jedna wielka klęska dzisiaj. Nakupiłam Tymkowi majtek i dzisiaj w ciągu 20 min.zesikał 5 par :szok: nocnik stoi obok Niego a ten nawet nie miauknął. Także chyba na razie tyle w tym temacie. Będę próbować za jakiś czas.

Trasiu super brawo dla Marysi :-)
Asinka musisz sie uzbroić w duuuzo cierpliwosci

U nas nawet ok jak dla mnie, Mati średnio zsika sie w majtki raz moze dwa na dzień, ale nie woła :-(
kupa w majtki - tego nie czuje jeszcze...
Ale nie ma pieluchy cały dzień tylko na spanie w nocy i spanie w dzień teściowa mu daje i czasem też od razu po obudzeniu wysadzony, jak z nim jedzie do sklepu to teściowa mu zakłada pieluche (moze to i błąd ale poza tym to zużycie małe do 3 na dzień. Na nakładke też siada no i sika na zawołanie, jak go wysadze. Ja juz do pieluch nie wrócę na całego. Jak ja z nim jade np. do mamy to tetrę w majtki i wytrzymuje, tylko, ze teraz Mati bardzoooo duzo pije non stop z wodą lata.Na pewno on wypija wiecej odemnie :baffled::confused:

reklama
kati u nas z kupą też były problemy. Marysia już sikała ładnie, ale kupa szła w majty. Jak widziałam, że zaczyna robic kupkę próbowałam ją szybko namówić na zrobienie do ubikacji. Pierwsze dni - zdecydowane nie. NIe sadzałam jej na siłę. Po kilku dniach podjęła próbę, ale kupki nie było. Chwilę siedziała po czym wyraxnie przestarszona chciała zejść. A za 3 minuty kupa w majtkach. Oczywiście były rozmowy na temat kupki, że najlepiej jak też wpada do ubikacji itp, ale to do niej nie trafiało. W końcu spytałam ją konkretnie czy boi się robić kupkę do ubikacji (tak). Czy boi się tego, że brzydko wygląda i smierdzi (tak). No i tu powiedziałam, że ja też nie lubię oglądać swojej kupki dlatego robię ją do ubikacji, bo wtedy w ogóle jej nie widać. Mogę szybko spuścić wodę i znika. I dzień później był pierwszy kupkowy sukces.
Ale tak w ogóle to wam śietnie idzie. Cały dzień bez pieluchy to świetny wynik.
Marysia woła coraz częściej i zaczyna trochę protestować jak proponuję jej sikanie a jej się nie akurat nie chce. Dziś kolejny dzień bez żadnej wpadki:) Daję pieluchę na noc i pewnie tak bedzie długo, bo jak na razie pielucha rano jest bardzo mokra, prawie przesikana.

Do góry