reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

trening czystości

Wow, Silva, nawet w aucie i na zakupach bez pampka? Ja bym się jeszcze nie odważyła bo nie uśmiecha mi się w razie czego szorowanie tapicerki fotelika;-)no i super, że po nocy sucho - ja bym spróbowała zupełnie bez, może to taki szybki egzemplarz z Szymka:-Du Leo po nocy zalana po same przylepce, więc u nas ta opcja odpada (ale to chyba przez to, że Leo na noc ma bidon z wodą pod ręką i popija sobie).

forever - Leo kupy do nocnika jeszcze jak dotąd nie zrobił. Ubawiłam się z Twojego opisu;-)wyczynów Krysi;-)

reklama
u nas ta opcja odpada (ale to chyba przez to, że Leo na noc ma bidon z wodą pod ręką i popija sobie).
Młoda podobie.
Krysia mówi "dada nie" bo teraz na tapecie pieluchy z Biedronki ale jak tak protestuje muszę mieć na podorędziu tez innej marki aby w razie czego powiedzieć, że to przecież nie dada ;-)

Kurde, jestem prawie pewna, że te odparzenia to alergia kontaktowa na plastik, z którego jest nocnik... suche, atopowe zmiany dokładnie w miejscach styku ciała z nocnikiem - dół pośladków i boczki ud oraz plecki na dole, tam gdzie oparcie. Z dnia na dzień coraz większe pomimo kuracji antyodparzeniowej, która zawsze w normalnych miejscach działała... Dzisiaj mnie oświciło i jeszcze poczytałam w necie o podobnych przypadkach...

Dzisiaj zmiana nocnika (inny rodzaj plastiku i kolor) i zobaczymy... plus kupię jakiś preparat gojący Cicaplast lub Cicalfate. Jak nie pomoże to spróbuję Tridermu (Andariel - czy Triderm pomógł Nince na te nóżki ostatnio? Bo mam jeszcze pół tubki ze starych czasów i w desperacji nie zawaham się użyć...).

A z pozytywów, to Szymek w końcu zaliczył sikanko w krzaczki na stojąco. Wcześniej nie mógł się przełamać i biegł do domu na nocnik:)

Ostatnia edycja:
SilvA - triderm zawiera dość silny steryd (o przedłużonym działaniu), więc raczej na wszystko zaradzi. Z plamami na nogach Ninki rozprawił się już po pierwszym smarowaniu i efekty były przez 2 tygodnie (btw - potem odstawiłam, jednocześnie wprowadzając krople na pasożyty, więc skóra nie za bardzo teraz, ale ciężko powiedzieć z jakiego powodu, bo może robale giną i toksyny tak wychodzą).
brawo dla Szymka za krzakosiusianie:tak:Leo sam chce pampka na spacery zakładać, kłóci się ze mną, że w gaciach nie wyjdzie:sorry:

Silva wielkie brawa dla was! Może Szymi faktycznie od razu załapał i noc? Marysia różnie, czasem sucho, czasem mokro. Jak wypije wieczorem dużo to nie ma siły i pielucha pełna, ale ja po kolacji już niczego nie pije to jest sucho. Zatem przy odpieluchowaniu nocnym będę próbowała kontrolować wieczorne picie.

andariel ja jak brałam Marysię na spacery i do auta bez pieluchy to na poczatku kładłam podkład seni na fotelik i na wózek :)

A my jak zawsze w daleko w tyle za Wami...Czasem wydaje mi się ,że przez pracę bardzo zaniedbuję swoje dzieci.Gracka nie sika do nocnika- boi się.Na kibel zrobiła raz siusiu i kupkę a potem wielka histeria była i płacz bo tak się przestraszyła.Staram się ją jakoś stopniowo oswajać z mysla ze nocnik jest do sikania i w pieluszkę już nie powinna robić no ale co ja sama mogę??Jak dwa dni przysiądę się i walczę z nią a do pracy idę na kolejne trzy dni i mój D już tego nie potrafi upilnować i zakłada jej pieluchę:no:

katamisz - nie przejmuj się i nie zadręczaj, jestem pewna, że nie zaniedbujesz Gracki:) Nic na siłę! Skoro się boi to musicie poczekać, może jakieś książeczki o kibelkach i kupkach pomogą... może jak zobaczy że koleżanki bez pieluszki śmigają to sama zechce...

Katamisz - myślę, że nic siłę, postaw nocnik przy muszli jeśli masz taką możliwość, opowiadaj do czego służy, Gracjana sama załapie jak Młoda, na każdego przyjdzie czas w swoim czasie :-p

reklama
Katamisz dokładnie, dobrze dziewczyny piszą, nic na siłę, bo widocznie, to jeszcze nie czas na Grackę. Ale możesz Ją oswajać z nocnikiem.
U nas już jednorazowe wpadki i zdarzają się baaardzo rzadko. Dzisiaj w nocy miał pierwszy raz założoną pieluchę tetrową i obudził się z suchutką :-):-)

Do góry