reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

ewuniaf z moich obiawow to tylko brak apetytu moj Kubus caly czas mi cos wmusza i kusi przysmakami ale niewiele to daje , ciagle zmeczenie ale Cezary moj 5 letni synek staje na wysokosci zadania nawet dzis sam zrobil sobie sniadanko gdy spalam przerazilam sie jak otwarlam oczy a on je kanapke z dzemem pytam jak zrobil okazalo sie ze posparowal sobie drewnianym nozem do masla i mowi mama przeciez wiem ze niemoge innego noza ruszac .:tak: Bylam dumna z niego bo zawsze taka ciapa z niego nic sam nie potrafi przy sobie zrobic ale to moze z winy jego adhd.

Dziweczyny a jak sobie radzicie z wysoka goraczka u dziecka bo niewiem co robic Misiek wczoraj dostal ponad 39 stopni i dzis nadal ma taka wysoka dalam mu paracetamal w czopku ale na niewiele to pomoglo z tego co widze to kolejne zeby mu wychodza juz jeden sie przebil z tym ze jeszcze 3 mu chca sie przebic i niewiem jak mu ulzyc lezy biedny caly czas w lozeczku badz spi nie marudzi ale widze ze cierpi , rozebralam go do samej pieluszki i okrylam cieniutkim kocykiem z polaru zastanawiam sie nad jakims zimnym okladem ale nie wiem jak zareaguje na nie roczne dziecko

reklama
No to i ja się Wam pochwalę :)

Na początek moja duma :-)
obraz010tt.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz012ow.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz026d.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz032r.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz049j.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz050an.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz053d.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz054cy.jpg

Shot at 2011-06-18

No i występy w Teatrze Ludowym:
obraz012ho.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz021l.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz032aj.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz041pu.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz050oa.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz067we.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz082g.jpg

Shot at 2011-06-07

Weroniczka - gratuluję Stasiowi!!!
pewnie łezki poleciały co :)??

Maureen,Ewunia ,Pawimi...i reszta moich babeczek-dziękuję za ciepłe słowa i &&& :))

było super..dałam radę ,Pani Ewa jest bardzo ugodowa-sama ma dzieci i wie jak jest..teraz do sierpnia bede pracowała w poniedz.wtorki i środy od 14.00 do 20
a od września jak dzieci beda w przedszk.i szkole to od 8.15 do 15.00 też w poniedz ,wt.i śr.
powiedziałam ze umowa o pracę jak najbardziej wchodzi w grę chyba ze chce umowę zlecenie...nie chcę wiadomo-wrazie ciąży bedzie kasa na macierzyńskim...
wypłate na pól etetu bede miała 760zł + procent od obrotu :) jak na fakt ,ze bedzie umowa i taka wypłata-pracując 3 dni w tygodniu to bardzo mi pasi :)))na opiekunkę grosza nie wydam od grudnia a na paliwo góra 100-150 zł ( mam 10km w 1dną str)wiec sporo zostanie-jestem zadowolona..
pózniej jak już się "poukładamy" to może na 2/3 etatu i wtedy ponad 1000zł :)

zrobiłam dziś:
manicure + malowanie jasnym lakierem
depilacje woskiem pach + dep.woskiem brwi
-----//--------- + dep.brwi pęsetą
manicure +malowanie bordowym kolorem...
byłam w pracy 2,5 h i dostałam ..50zł :))
myśle ,ze to całkiem miło-powiedziała,ze jest ze mnie bardzo zadowolone i jeśli wykazuję chęć do pracy to na pewno się dogadamy bo pójdzie mi na ustępstwa(jeśli chodzi o godziny pracy)..

zaraz siadamy do obiadu a potem Tom idzie walczyć z płotem :)
posprzątal ładnie cały dom,zrobił naleśniki z serem i dżemem..

pozdrawiam Was wszystkie i miłego weekendu:))

Linka ,Weroniczka- fotki śliczne
c014.gif
c014.gif

Hej
Weroniczka GRATULACJE STASIOWI!!!:)))
mama05, super ze z pracą wsio oki, ze jestes zadowolona bo to jest chyba najwazniejsze!!!

Ja dzis sie jakos dennie czuje, sorrka ze nie odpisuje wszystkim.
Ale zycze Wam milego weekendu!
Pewnie w poniedziałek zajrze:****

Mamusiu,

nasza kochana, to wspaniale, ze tak sie dogadujecie z szefowa, oby tak dalej, jesli Tobie pasuja wszystkie warunki, to super, cisze sie razem z Toba :tak::-):-)

Weroniczka,

fajniste zdjecia, akrobata the best, ale mnie powalil muchomorek :-D:tak::tak: Prze-slod-kie ;-)

Liza,

Tobie tez udanego weekendu :tak:

Ja poszlam z dziewczynkami na spacer, wstapilysmy do sklepu po soczki i w drodze powrotnej zlapala nas taka ulewa, ze hej, maluchy na szczescie mialy folie na wozku, ale ja przemoklam do przyslowiowych majtek :szok: Brr... a ja tak nie lubie moknac :zawstydzona/y:
zaraz sobie zapodam kawke na rozgrzanie, chcialam tylko zerknac czy cos naskrobalycie ;-)

Liza-Tobie również miłego weekendu :)
i dzięki :):*

Maureen- dzięki kochana :))
wiesz 760 zł niby niewiele ,ale jak we wrzesniu dzieci pójdą do szk.i przedszk.a ja i tak jestem w domu to 3 dni w tyg moge popracować skoro potem moge po dzieci ze spokojem jechać i zakupy zrobić i mąż bedzie miał obiad i domem się zajmę..
a na spożywkę wydaję 600-800zł więc akurat tyle ile zarobię
albo inaczej zawsze "moją" (bo u nas nie ma podziału na moje twoje) pensję podziele na pól i bedziemy tak jak wtedy jak pracowałam mieli po 300zł na ubrania dla siebie..
każdego m-ca mieć 300zł na ubrania to miło nie :))))

a Tobie współczuję ulewy...dobrze,ze dzieci nie zmokły bo jeszcze by się kataru nabawiły;/
a Ty gorące kakao kochana i na chwilę pod kocyk rozgrzać się a majty na suszarkę
c007.gif

Pawimi jeszcze nie mam konta na fb ale jak tylko założe to dam ci znać:tak: chetnie pooglądam zdjecia!!! KUrcze 550m :szok: a ja marudze ze sobie nie radze ze sprzataniem moich 100m:-D:-D:-D
Nie zgubiłaś sie jeszcze nigdy w swoim domku?????:-D:-D
Aha no i miałam cie jeszcze zapytać- pewnie juz kiedys pisałaś ale ja nie zarejestrowałam. Czy twoi synowie mówią choć troche po polsku????
moje dzieci mowia po polsku ale niechetnie, trzeba im uwage zwracac i poprawiac ze np. w domu mowimy po polsku;-) Najslabiej mowi Vincent czyli najmlodszy. Widac ze o wiele latwiej komunikowac mu sie po ang. Oliver mowi nawet ale ma dosc mocny akcent i przekreca wyrazy, poza tym ma slaby zasob slow. Jonathan mowi najlepiej, prawie nie ma akcentu czasem tylko smiesznie wypowie niektore slowa no i tez jego slownictwo zubozalo znacznie przez ostatnie 4-5 lat.
Nie haha, nie gubie sie w domku aczkolwiek pamietam jak sie do niego wprowadzilismy i jeszcze byl nieumeblowany to po pierwszej nocy moj maz wychodzac z naszego skrzydla sypialnianego stanal jak wryty, byl jeszcze zaspany i jakos tak sobie skojarzyl ze na jakims hangarze samolotowym jest :-D:-D:-D Akurat specyficznie jak sie otwiera te drzwi to zaraz za nimi jest taka przeogromna klatka schodowa i sufity przez dwa poziomy czyli na spiaco wrazenie wielkiej dziury;-)W dodatku do wszystko bylo biale i nieumeblowane wiec faktycznie nic tylko samolot zaparkowac:rofl2:
linka - sliczne pociechy masz:tak:

magda - ja mam do lasu o rzut kamieniem ale niestety jagod w nim nie ma:no: trzeba jechac daleko na polnoc do sasiednego stanu jesli chce sie zbierac jagodki.

Leika - wspolczuje weekendu w samotnosci ale wiesz, moj tez czesto pracuje zwlaszcza w soboty rano i jakos juz sie z tym pogodzilam, nawet mi to calkiem nie przeszkadza. Robi to od dawien dawna i na trwale taki schemat wrysowalam w nasz grafik. Mam zawsze takie leniwe soboty zwlaszcza do poludnia. No chyba ze musze biznesowo cos zalatwiac to inna sprawa.

maureen - wyslalam CI linki w takim razie i udostepnilam albumy ;-)

weroniczka - super foteczki, ogolnie fajnie to wyglada, takie maluchy przejete widac tak powaznie do sprawy podchodza jak profesjonalisci;-)

mamo - super ze w pracy Ci sie podoba, a mowilam ze dasz rade:happy2:

moja dziatwa pije mleko kokosowe z czekolada i wcina surowe migdaly i rodzynki. Takie dzis maja sniadanko:cool2:

Ostatnia edycja:

Pawimi,

powiem, krotko - oniemialam :tak:;-) I wyslalam Ci krotka wiadomosc na pw.

Mama05,

ja wiem czy niewiele, to chyba calkiem niezle pieniadze za pol etatu.. Wypadlam juz z obiegu co prawda jesli chodzi o polskie zarobki, ale tak mi sie wydaje. Pewnie, ze fajnie miec dodatkowa gotowke, obojetnie na co, czy na ubrania, spozywke, czy nawet na oszczednosci. A i tak najwazniejsze jest, ze praca Ci sie podoba i robisz to, co lubisz :tak:

Ja troche zmarzlam przez ten deszcz i nawet goraca kawka nie pomogla.. Mojego M. z Paulinka jeszcze nie ma, wycieczka widac udana..

reklama
wlasnie sie dowiedzialam ze moja wieloletnia znajoma z innego forum ktora byla rowniez moja dosc aktywna kolezanka fejsbukowa (wielokrotnie wymienialysmy sie komentarzami, chatowalysmy ze soba, mailowalysmy, prosila niedawno o pomoc w projektowaniu pokoju dzieci...) nie zyje, zostala przedwczoraj zamordowana przez swojego partnera, ojca jej dwojki malych dzieci dokladnie na ich oczach:szok: Byla zmasakrowana nozem i jak przewiezli ja do szpitala tam zmarla....

Do góry