reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

my po kolejnym, spoznionym (mial byc na 4 miesiac), szczepieniu....byly az 3 wklucia, wiec troche poplakal, ale jak na razie ok, spi teraz w najlepsze....

reklama
ja się właśnie z małym zbieram do doktor:dry:

ma coraz więcej krostek na ciałku, najpierw myślałam,że coś go pogryzło, ale aktualnie podejrzewam ospę, suuuuuuuuuper po prostu:wściekła/y::wściekła/y:

od 3 dni marudzi i nie jest chętny do picia mleka, a od wczoraj ma katar, wrrrr:wściekła/y:

Kurcze a ja dzisiaj byłam w przychodni z małym. Niby na dzieciach zdrowych, ale zarazki fruwają gdzie chcą.
Mój młody waży 7200 i ma 70cm. Podobno wg obliczeń P. doktor mógłby wazyć coś ok. 6900 takze i tak ma trochę jak to okresliła w zapasie.

moja waży 6700:)
wiecie co sie okazało(najprawdopodobniej) że mała zle zaczęła tolerować bebilon. i bebilon pepti , który generalnie mał jej pomóc, ale dziś kupiliśmy jej nan, i zero kupek, amm nadzieje że się skończą, bo już na poważnie się martwiłam, zobaczymy jutro, 3majcie kciuki:)))

No małej przeszła gorączka po szczepieniu ale za to dziś cały dzień spłakana i kupa zielona ( chyba od kaszy mannej) a do tego moja starsza dostała mega kataru i nie poszłyśmy na adaptację do przedszkola i jutro tez nie...a w środe juz pełna parą.... mam nadzieje że mlodszej nie zarazi a trzymac ich oddzielnie nie moge jak sama w hausie...
Na wizycie Sanderka ważona - 8000 i 70 cm....nieźle
Marti to moja gigant przy twojej :-D

reklama
Witajcie!

My dziś na szczepieniu byliśmy. Waga 7800, mierzyć nie mierzyli ale patrząc po ubrankach coś ok.70cm. Następne szczepienie dopiero w 13 m-cu i to nieodpłatne:-) super to teraz dłuższa przerwa od szczepień choć Marcel to dzielny chłopak i tylko marudzi przy wkłuciu a zaraz po uśmiech od ucha do ucha. Tak ma od pierwszego szczepienia, mama dumna:tak: Popołudniu nie był ani marudny, ani podwyższonej temp. bardzo się cieszę. Mamy jednak skierowanie do laryngologa bo małemu nie zarosły przetoki w małżowinie usznej. Jakiś czas temu zauważyłam że malutki ma dziurki w uszkach i że zbiera się tam ropka, lekarka powiedziała że to uwarunkowanie genetyczne i powinno to zarosnąć pod koniec życia płodowego i że to nic takiego ale kontrolnie mamy udać się do laryngologa żeby przeczyścił tam te kanaliki. Jutro dzwonię ciekawe jakie terminy:baffled:

Pozdrawiamy i zdrówka dla wszystkich marcowych, lutowych i kwietniowych dzieci :-)

Do góry