reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Marciaa Ty narzekasz że Nikoś mało je a zobacz jaką ma piękną wagę mój Marcel je w normie ani mało ani dużo i waży 7800 a jest o miesiąc i tydzień starszy od Twojego. To co to by było jakby Nikodem jadł dużo więcej;-);-)

reklama
ajentka Ty bys musiała widzieć te cyrki z jedzeniem:tak::wściekła/y:
no w 6tyg przybrał 950 gr pow ze to ok i mnie uspokoiła
Niki idzie w długość, powiedziała, ze nie mam przekarmiać bo będzie problem ale jego nie da sie przekarmic :-D
tylko jak czytam ile wasze jedzą to mam wrazenie ze moj to malutko

czy wasze dzieci tez tak krzyzuja stopy??? zapomnialam sie o to zapytac pediatry czy to ok

z jego stop kapie az...

Ostatnia edycja:
mojemu się stop pociły w upały, teraz raczej nie, choć nie daję d3, muszę się wybrać w tym tyg po receptę bo się nam skończyła, a co do krzyżowania to masz na myśli, że kładzie nóżkę na nóżkę jakby do poziomych nożyc?

Bartusiowi tez czasem sie pocili nóżki w upałach,a teraz czasem ale daje wit D3 codziennie.Bartek lubi sie bawic pytami krzyzuje i czasem przeciera prawy duzy paluszek o lewy:)

ja sie nie znam, ale słyszałam, że to niedobrze, jak nóżki skrzyżowane. nawet w złobku jedna dziewczynka ciągle krzyżowała i rodzice kazali prostować. no ale ona ogólnie jest chora- ma zanik mięśni czy coś, ciągle jest rehabilitowana i teraz skończyła już 2 latka, a dopiero zaczęła raczkować.

myślę, że jak skrzyżowane czasem, to nic takiego, gorzej, jak cały czas: ty prostujesz, a one zaraz wracają.

Byliśmy dzisiaj na kolejnym szczepieniu i mamy spokój aż niuniek skończy rok. Waży 8770 i mierzy 71 cm. Jak narazie dobrze się czuje, czyli pewnie przejdzie bezobjawowo to szczepienie tak samo jak wcześniejsze. U nas nadal witaminkę D podajemy, ale my jesteśmy na piersi wiec trzeba.

Siema :-D
my dziś po szczepieniu na WZW.
waga - 9100
cm - najpierw 89 :szok: ale po mojej interwencji pielęgniarka doszła do wniosku że się pomyliła i jest 79cm hehe

a szczepienie jak zwykle lajtowe... 5 sekund płaczu i uśmiech :laugh2:

reklama
my już po wizycie..... Mały waży 9020g! przybrał 610g w 10tyg, pani doktor stwierdziła, że nie jest to super przyrost, ale jej zdaniem Franek na początku dużo przybierał (ponad normę), więc teraz wyrównuję i mniej przybiera, mimo to mamy zleconą morfologię i badanie moczu. Poza tym Mały dobrze się rozwija, fajnie siedział na wadze i śmiał się jak miał mierzonę główkę i brzuszek, a i pani doktor wymacała nam trzeci ząb (górną jedynę) - ja nic nie czuję:-D choć w gabinecie przy ostrym świetle zaświeciła mi się na moment biała kreseczka:tak:Dostaliśmy zalecenia zaszczepienia na mieningo i grypę....mam to przemyśleć - ot tyle

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry