reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Uciazliwe objawy

Witajcie, znów jestem na łączach i cała happy, że mogę Was poczytać. Ja to mam pecha do lekarzy. Mój jeszcze nigdy nic nie powiedział na temat zwolnienia. Byłam u mojego we wtorek i powiedziałam mu o tych bólach brzucha i męczeniu i zapytałam czy może mi dać zwolnienie. A on na to, że internista mi da na razie (wysłał mnie, bo też mam cukier podwyższony:no: ), a potem się zobaczy. Internistka dała mi do wtorku póki co, ale powiedziała że to gin powinien, bo cukier nie jest wskazaniem do zwolnienia. No i co ja mam z nim zrobić???? Jak mi znowu odmówi to gdzie mam biedna iść?

Jeśli chodzi o zgage, to ja się śmieję że u mnie to ciąża się objawia zgagą - mam codziennie od samego początku do końca!!! I nic nie pomaga - tylko Rennie. Można to brać bez problemu. Ja przez okres ciąży pożeram kilka opakowań - przy Weronice też tak było. Mówią że jak się ma zgagę, to dziecko się rodzi z włosami. No z Weroniką się sprawdziło, bo miała szopę jak diabli.
A skurcze łydek też mam od kilku dni. Na szczęście czuję jak się skurcz zaczyna i mocno naciągam paluchy, więc przechodzi.

reklama
A propos zgagi i włosow moja mama mowila ze ja byłam łysa jak kolano do 2-go roku zycia w dalszym ciagu nie mam zbyt bujnych włosow ale wracajac do temamatu to ona miala taka zgage ze szok i niestety w moim przypadku sie nie sprawdzilo:-)

Pycia moja mama to samo:D mowi że teraz mam za swoje bo ja jej takie zgagi fundowałam że się żyć nie dało ;) ale tez łysa jak kolano się urodziłam

Byłam dziś na szkoleniu ipowinnam siedziec tam do 17 ale nie dałam rady :( nogi tak mi spuchły ze historia a w stopy tak gorąco mi było że myślałam ze mi się odparza, wymiękłam po 13 i uciekłam do domu, nie dałam rady:sick: do tego jeszce zgaga... co raz cieżej ze mną:dry: Eryk też wcale nie pomagał, tak wariował w brzuchu że myślałam że wyskoczy hihihi- już taki silny jest skubaniec:tak: :laugh2:

Od kilku dni mam problemy ze spaniem, budzę się w nocy, przewracam z boku na bok, a rano budzę się z bólem głowy :-(

A ja wogóle nie mogę spać, męczę się do 2-3 i wstaję o 8 to jest dla mnie zupełnie chora pora :-(. Jak już zasnę to i tak się budzę na siku co godzinę :no:. Horrror

A ja właśnie nie muszę wstawać na siusiu i to mnie denerwuje jeszcze bardziej :wściekła/y: bo budzę się bez sensu :wściekła/y:

Hehhehehe, no tak w tym świetle to jestem szczęśliwa, że mam po co się budzić :-D:baffled::-D. Przynajmniej jest jakieś poczucie celowości mojej męki :laugh2:

Dziewczyny na zgage mozna tez brac Maalox byle nie za czesto. Tu w Usa jest bardzo dobry preparat TUMS (zawiera weglan wapnia czyli odpowiednik polskiego Renie), a nawet niektorzy daja Zantac (czyli Ranitydyna-Ranigast).

reklama
A mi się marzy masaż, tak żebym mogła położyć się na brzuchu i ktoś by mi cały tył "powalcował", bo ciągle mnie kości bolą. Ale jeszcze troszkę i poleżymy na brzuszkach :-).

Do góry