reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Uciazliwe objawy

Ja też się budzę jak się przewracam. I muszę się Promyczka przytrzymywać żeby mi się udało przeturlać. :-D Na szczęście natychmiast zasypiam jak zabita. Uwielbiam tulić się do pleców mojego ukochanego. Wtedy Tatuś dostaje kopy od Kruszynki w.... pupę. :-D Zwłaszcza przy pobudce :laugh2:

reklama
Mój Mąż nie słyszy nic jak śpi - nawet dziecko go nie obudzi, ale ostatnio z niesmakiem stwierdził, że jak wstaję w nocy to mogłabym tak drzwiami nie walić, bo on się budzi. A najfajniejsze jest to, że mamy w pokoju drzwi harmonijkowe i nie mam czym walić!

Dzagud zawsze mozesz powiedzieć że jest przeciąg i dlatego trzaskają hihi:-D .

A ja w końcu wczoraj wieczorem doczekałam się skurczy i to w jakim momencie! ( akurat podczas seksiku i trzeba było szybciutko rozmasować okropny ból;-) ).

Kurcze, dziewczyny, ale wy produkujecie masowo - nie nadążam. Wystarczą 2 dni przerwy i można się pogubić :tak:
Mi wczoraj przytrafiło się coś okropnego i od razu was przestrzegam - starajcie się nie podnosić rąk bardzo wysoko. Ja ściągałam w pracy coś z najwyższej półki i dostałam takich bóli brzucha, że przez 15 minut nie mogłam wstać z krzesła. Przestraszyłam się nie na żarty, a taki byłam chojrak do tej pory. Uważajcie na to koniecznie, bo nie ma żartów. A dziś nad ranem złapał mnie taki skurcz, że miałam ochotę wyć z bólu. I nie wiem dlaczego - cały czas łykam magnez.

Esia, ja chodzę do Lux Medu. Naprawdę byłam zadowolona z tego lekarza, ale trochę mnie wkurzył tym podejściem.
Wcale się nie dziwię :wściekła/y:
Dzisiaj usłyszałam od mojego, że jego zdaniem jakiś idiota wymyślał ograniczenia w zwolnieniach dla kobiet w ciąży. I gdyby to od niego zależało, to decyzję o zwolnieniu podejmowałaby sama kobieta. I uważa, że wtedy dużo więcej ciężarnych by pracowało i np. brało kilka dni wolnych by odpocząć, a nie przesiadywało na wielotygodniowych L4. Coraz bardziej go lubię :-D Oczywiście, tydzień zwolnienia na odpoczynek dostałam :tak:

A ja właśnie miałam serię kilku dziwnych skurczy co jakieś 10-15min. Trochę się wystraszyłam, więc wskoczyłam szybko w koszulkę nocna i do wyrka. Narazie się nie powtarzają, więc mam nadzieję, że wszystko ok

Monika77-faktycznie trzeba uwazac, moja tesciowa w 9-tym miesiacu stwierdzila, ze zmieni firanki (rece w gorze) i urodzila nastepnego dnia po tych akrobacjach. Chociaz my jeszcze mamy troche czasu to lepiej dmuchac na zimne ;-)
A co do zwolnien itd. wlasnie sie dowiedzialam ze skroca mi staz na ktory musze pojsc od pazdziernika-albo mniej miesiecy albo dziennie mniej godzin, podobno jakis nowy przepis chroniacy studentki z malymi dziecmi, ktokolwiek na to wpadl uratowal mi tylek :-) Strasznie sie z tego ciesze, choc starawa ze mnie studentka (mialam przerwe bo wyjechalam z kraju) :tak: I chyba jeszcze przerwy na karmienie przysluguja:-) moze przezyje te pol roku ale mam dobry dzis dzien:-)

reklama
Do góry