reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Udany transfer

PannaK

Początkująca w BB
Witajcie wszyscy, chciałabym prosić o poradę.
28.09 miałam transfer blastocysty 3AA, w 6 dpt miałam delikatne, brązowe plamienie, w 10 dpt beta z krwi wynosiła 226. Pomału zaczęliśmy się cieszyć, dzisiaj kolejna beta, 12dpt i 444 , a progesteron 18,80 mlu/ml. Jakoś koło 15, po wizycie w toalecie zobaczyłam na papierze trochę lekko brązowego śluzu i malutki czarny skrzep. Strasznie się przestraszyłam, to moja pierwsza ciąża. Czy któraś z Was miała podobne wyniki i objawy? Czy prog jest super niski, czy coś mogę zrobić, żeby go podbić? Biorę też 3x1 duphastan i estrofem, i 3x cyclogest dopochwowo.
Bardzo proszę o pomoc🥺

reklama
Brązowa, ciemna krew to krew stara.
Jak beta dobrze rośnie to najważniejsze.
Ja przy progesteronie 18 bym zwiększyła dawki, mój gin chce by był na poziomie 30, ale z kolei bierzesz duohaston który nie wychodzi we krwi więc pewnie jest ok, ale najlepiej skontaktuj sie z lekarzem czy nie zwiększyć dawek😊

Brązowa, ciemna krew to krew stara.
Jak beta dobrze rośnie to najważniejsze.
Ja przy progesteronie 18 bym zwiększyła dawki, mój gin chce by był na poziomie 30, ale z kolei bierzesz duohaston który nie wychodzi we krwi więc pewnie jest ok, ale najlepiej skontaktuj sie z lekarzem czy nie zwiększyć dawek😊
Dziękuję za odpowiedź, trochę mnie Pani uspokoiła 🥹 napisałam już do lekarza, pewnie jutro dostanę odpowiedź.
Czyli to nie musi być nic złego? Już się naczytałam o wczesnych poronieniach, czekaliśmy na ciążę 5 długich lat 🥺

Dziękuję za odpowiedź, trochę mnie Pani uspokoiła 🥹 napisałam już do lekarza, pewnie jutro dostanę odpowiedź.
Czyli to nie musi być nic złego? Już się naczytałam o wczesnych poronieniach, czekaliśmy na ciążę 5 długich lat 🥺
Jaka Pani 😀
Na ten moment Beta dobrze przyrasta, pewnie niedługo wizyta w klinice?
Ja aktualnie 1 dzien po transferze 😌 ale niestety któryś z kolei i dwa poronienia po transferach za mną..

Mamy zrobić jeszcze jedną betę i prog w piątek, potem 5 dni przerwy, znowu krew i wizyta będzie w poniedziałek 21.10. Nie mogę się już doczekać, nie potrafię uwierzyć, że jestem w ciąży, dopóki nie zobaczę sezamka na USG 🥺 trzymam kciuki za Twój transfer, nam udało się po pierwszym razie 🥹 oby tak zostało

Jaka Pani 😀
Na ten moment Beta dobrze przyrasta, pewnie niedługo wizyta w klinice?
Ja aktualnie 1 dzien po transferze 😌 ale niestety któryś z kolei i dwa poronienia po transferach za mną..
I nie chciałabym niegrzecznie zabrzmieć, ale jak wyglądał Twój prog przy poronieniach? Jeśli chciałabyś się tym oczywiście podzielić.

I nie chciałabym niegrzecznie zabrzmieć, ale jak wyglądał Twój prog przy poronieniach? Jeśli chciałabyś się tym oczywiście podzielić.
Próg był zawsze dobry. Wczoraj w dniu transferu miałam 30.

1 raz beta rosła do 2500, poszłam na wizytę był pęcherzyk a następnego dnia krew i beta spadała.
A drugi raz 8tc był zarodek, beta też rosła do 25 tys ale nie było serduszka 🥲

Jest tu fajna grupa- in vitro 2024 redundacja
Tam możesz zadawać pytania, jest dużo dziewczyn z dużą wiedzą i doświadczeniem 😊

reklama
Próg był zawsze dobry. Wczoraj w dniu transferu miałam 30.

1 raz beta rosła do 2500, poszłam na wizytę był pęcherzyk a następnego dnia krew i beta spadała.
A drugi raz 8tc był zarodek, beta też rosła do 25 tys ale nie było serduszka 🥲

Jest tu fajna grupa- in vitro 2024 redundacja
Tam możesz zadawać pytania, jest dużo dziewczyn z dużą wiedzą i doświadczeniem 😊
Dziękuję Ci bardzo za pomoc 😊

Do góry