reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Umiejętności naszych pociech :)

a u nas odwortnie, nie moge Fiolci przerwac lezanie na brzuszku bo jest ryk,najgorsze ze ona chce jesc i pic na brzuszku;-)odkąd nie ma aparatu nie ma mowy o lezeniu na plechach;-) obroty robi z plecków i z brzuszka. ale tez miala moment ze zapomniala jak sie przewraca.kilka dni i jej sie przypomnialo.

reklama
Ja mam nowy problem - małej zdaża się usiąść z czworaka podwijając jedną nogę i nie umie wyhamować do siadu tylko jóą odchyla i jest bęc głową do tyłu o podłogę i płacz bo zabolało... jakieś pomysły co z tym zrobić?? nie zawsze zdaze podleciec - wiec dzis pacnela tak 2 razy na 5 ktore miala zamiar:((

Ja mam nowy problem - małej zdaża się usiąść z czworaka podwijając jedną nogę i nie umie wyhamować do siadu tylko jóą odchyla i jest bęc głową do tyłu o podłogę i płacz bo zabolało... jakieś pomysły co z tym zrobić?? nie zawsze zdaze podleciec - wiec dzis pacnela tak 2 razy na 5 ktore miala zamiar:((

Mi, przy starszej pomagała poduszka rogal (taka jak do karmienia) kładłam ją w środek i mała mogła upadać do woli. Niestety nijak się ona ma jak dziecko łazikuje wszędzie ale jeśli jest w jednym miejscu (np. się bawi) to możesz ją do tego rogala wsadzić.

Zuzu na równe 6 miechów zaczęła pełzać ... tak ją zafascynowała trawa o ogródku u teściów, że spełzła z maty no i się zaczęło :-) na pleckach nie uleży już ani minuty ... momentalnie na brzuch i do przodu !!! i oczywiście bardziej interesujące od zabawek są wszelkie sprzęty i urządzenia domowe, ale na razie tempo przemieszczenia jeszcze powolne, więc zawsze zdążę zareagować ;-)

Czechow, ja małą właśnie w taki rogal sadzam, ale chyba jej się nie podoba za bardzo, bo albo robi mostek i zjeżdża na plecy, a potem przewrotka na brzuch ... albo od razu na brzuch próbuje, co się kończy ryciem nosem w podłogę :baffled:

Alanek też mi się wywrócił na buźke bo chciał zabawke która za daleko była i tak bec:baffled:ale na szczescie na kołdrze to się stało:tak:ale i tak się zląkł i popłakał troszku ale mamcia szybko narączki podmuchała na buźke i odziwo jest już ok mama daj mi się bawić:-D

AGAGSM cieżko z tym jak dziecko zacznie się przemieszczac...przeciez nie porozstawiasz wszędzie kołderek itd.ale jak musisz coś zrobić włóż ja gdzieś np.łóżeczko kojec aby nie zrobiła sobie krzywdy:sorry2:bo tak jak jestes przy niej to zdązysz zaaregować a potem nauczy się kontrolować to i owo:tak:

Nie, no ja nie mogę. Następne raczkujące dziecko? Gratulacje. Tylko okresów wypatrywać, tak Wasze dzieciaki szybko rosną! ;-)

a mojemu wkońcu spodobało się przekręcanie na brzuszek, tylko nadal nie umie powrócić na plecki :)
nawet rano obudziło mnie takie stękanie, i okazało się że Mati leży w łóżeczku na brzuszku ale już się dziecko zmęczyło i trzeba było pomóc na plecki się przekręcić

gratki dla siedzących raczkujących i obracających się dzieciaczków !

u nas do raczkowania daleko za to D lubi w złości podnosić wysoko tyłek i stawać na głowie hehe ;)

reklama
Do góry