reklama

Umowa na czas okreslony.

Laaaara_97

Początkująca w BB
Hej mam pytanko. Aktualnie jestem w 6 tygodniu ciąży, moje pytanie jest takie ; mam umowe do 30 czerwca i prosze mi powiedzieć kto wie czy załapie sie na przedłużenie? Czytałam w necie ze kobieta od 3 miesiaca jest chroniona jak to wyglada ? :-/

reklama
Ja miałam umowę na rok zależy na ile ty masz ? zaszlam w ciążę w polowie lipca a do końca czerwca miałam umowę , miałam wyplacany z ZUS zasiłek macierzyński przez rok czasu a po roku czasu , jeśli miałaś umowę na rok np i cały etat , to idziesz rejestrujesz się po skończonym macierzyńskim, do urzędu pracy i dostajesz zasiłek dla bezrobotnych bo macierzyński się wlicza .

reklama
Macierzyński to co innego niż kosiniakowe , macierzyński dosyajesz jak pracowałaś ,lub masz jeszcze umowę a w ciążę zaszlas,a kosiniakowe to jest dla.osob nie pracujących w ogóle
No przecież napisałam, że jak nie będzie zatrudniona to wtedy może mieć kosiniakowe... Jej się skończy umowa przed upływem 3 miesiecy ciąży, więc nie będzie miała przedłużonej do porodu. Tym samym nie nabierze prawa do macierzyńskiego, także powinno się należeć kosiniakowe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry