Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witam koleżankę po fachuKilka lat temu już, na studiach (fizyka medyczna) przekazywana mi była wiedza, że z Usg lepiej nie przesadzać, ze względu na to jak fale ultradzwiekowe zachowują sie na granicy ośrodków - przy znacznej roznicy gestosci tak jak w przypadku kości czaszki maluszka mogą spowodowac podgrzanie tkanek..
Niestety nie mogę znaleźć teraz żadnych badań ani artykułów na ten temat. Jedynie tutaj cos więcej na temat nieumiejętnego użycia ultradźwiękow (podrozdzial Leczenie):
Link do: USG. Jak to działa?
Wniosek- prawidlowo przeprowadzone badanie usg nie powinno szkodzić i powinno byc wykonywane kiedy jest potrzebne?
Pewnie tak[emoji6] [emoji18]
W 10tygodniu u mnieNo a wizyta poloznej w którym tyg bo cos mi sie obilo o uszy ze po 20tyg...
No wlasnie po 12.I tu nie ma lepszy czy gorszy system. Jeśli kobieta ma poronic to nawet jej nic nie da cotygodniowe usg. A tu jak Ci się coś dzieje to dzwonisz do swojej położnej i jedziesz na oddział.. Ale po 12tygodniu ciazy
To nie jest kwestia zdania, a faktów. Zdanie to można mieć na temat tego, czy zupa pomidorowa jest smaczna, czy nie. Ale faktem jest, że jest zrobiona z pomidorów, bez względu na to, jak smakuje. Tak jak pisałam, to, że przy poronieniach obserwuje się (nie zawsze) obniżony poziom progesteronu, nie oznacza, że podniesienie go cokolwiek pomoże. Z badań naukowych wynika, że nie. A to dlatego, że niski poziom progesteronu jest objawem, a nie przyczyną.Kazdy ma swoje zdanie
Ja znowu czytałam chociaż to inny temat trochę i lekarz mi mowil ze luteina ma udowodnione naukowo dzialanie ze zapobiega skracaniu szyjki macicy.
Duphaston duphastonem.
Ale w koncu progesteron utrzymuje ciaze do wykształcenia się lozyska.