Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tam, gdzie ja chodzę, zabieg wykonywany jest bez znieczulenia i sam w sobie jest bezbolesny - ale może to też kwestia tego, że ja nie potrzebuję znieczulenia, bo za dużo rzeczy w życiu miałam już robionych na żywca. Jedynie co, to nieprzyjemnie wspominam przepłukiwanie po wszystkim przestrzeni międzyzębowych wodą pod ciśnieniem przez to, że dziąsła były nieco podrażnione. Co do krwi, to ciężko mi powiedzieć. Ja spryskałam dentystkę krwią aż miło (podczas tego płukania), ale to przez to, że przez wcześniejsze spierniczone zabiegi mam straszny kamień na tylnych zębach i rzeczywiście mocno rozpulchnione dziąsła, podatne w tamtym miejscu na krwawienie.Cześć kobietki. Mam umówioną wizytę na usunięcie kamienia nazębnego tzw. skaling ultradźwiękowy. Czy któraś z Was miała wykonywany taki zabieg? Wiem, że jest on bez znieczulenia. Czy to boli? Czy podczas usuwania kamienia leci krew? Jakie były Wasze odczucia?
Skaling jest zalecany. Złogi poddziaslowe powinny być usuwane, a zapalenie dziąseł leczone. Ciąża nie jest przeciwwskazaniemMozna również wykonać scaling ze znieczuleniem miejscowym (takim jakie są stosowane przy wypełnieniach). Wtedy należy umówić się na dwie wizyty (znieczulamy tylko jedna część albo górę albo dół, nigdy całość). Jeśli jesteś w ciąży to pamiętaj o skonsultowaniu z dr ginekologiem. Scaling nie jest zalecany w ciąży.
Pozdrawiam![]()