blueberry77
Podwójna Marcówka :)
No u nas właśnie też tak jest
. Pytałam w kwestii tej metody 3-5-7. No bo jak dziecko ma usnąć, jak wyrzuca smoczek, a bez smoczka usnąć jeszcze trudniej?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mu nie podaję tego smoczka od razu, tylko jak zaczyna marudzić, to go kładę i daję smoczek jednocześnie. No ale jakbym wyszła z pokoju, to byłby problem...Nie mam bladego pojęcia co z latającym smoczkiem. Może już nie oddawać, co?
Przejrzę książke czy tam coś nie piszą na ten temat. Jak znajdę coś interesującego to zacytuję.
No u nas właśnie też tak jest. Pytałam w kwestii tej metody 3-5-7. No bo jak dziecko ma usnąć, jak wyrzuca smoczek, a bez smoczka usnąć jeszcze trudniej?
Zdecydowanie dla zabawy. Ale jak mu nie podam, to bez smoczka nie zaśnie.pewnie robi to specjalnie dla zabawy
chyba w takim razie bym mu nie podala jesli kilka razy specjalnie wyrzucilby...
Wiem, Karolek rzuca wszystkimTo wyrzucanie smoczka, to nie jest złosliwość dzieciaczków, tylko dla nich to jest zabawa, Piotrus bardzo sie smieje i śpieszy sie ,żeby zrzucic smoczek, zanim go ja złapie
![]()