reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

Hej, ja też zrobiłam jedną kurkę, ale inną-taką jak rok temu-może zaraz wstawię fotkę ;)

edit:
wstawiam

Załączniki

• 11032012109.jpg
    11032012109.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny :)
Martus w Twojej najbardziej podoba mi sie ten zamaszysty ogon :D
w pogodzie dlugoterminowej widzialam ze na przyszla niedziele az 20 stopni pewnie gdzies na zachodzie PL

heja

dotka martusia superr kurki..
to na drutach czy szydełku,,bo jak na drutach to tez chce takie umiec!!! yh..bo na szydelju nie umiem...

dotka wkleje fotke na pewno....

Dziewczyny a czy to mozliwe ze teraz w 18 dc kiedy tempka idzie mi w gore, bo teraz mam 36,7, wczoraj 36,6 a wczesniej mi stala w miejscu caly cykl na 36.5, tzn ze idzie na owulke, czy poprostu ona sie podnosi, bo w drugiej fazie cyklu zwykle jest wyzsza?? Bo śluzu płodnego to raczej nie mam, a powinien byc tuz przed owulka. Sorry ze tak nie na temat szydelkowy, ale mam dylemat:sorry2::rofl2:

Codzienne pomiary temperatury ciała umożliwiają określenie dnia jajeczkowania. Od dnia jajeczkowania dochodzi bowiem do podwyższenia podstawowej temperatury ciała. Dzieje się tak dlatego, iż w jajniku, w miejscu powstawania komórki jajowej (pęcherzyku jajnikowym) po wystąpieniu owulacji (uwolnieniu jaja), komórki rozpoczynają produkcję progesteronu - hormonu utrzymującego ciążę, który odpowiada również za podwyższenie temperatury ciała.
O wystąpieniu jajeczkowania świadczy występowanie w drugim okresie cyklu (patrz wykres) temperatury podwyższonej o ok. 0,5 stopnia C w stosunku do najwyższej temperatury z pierwszego okresu cyklu. Podwyższenie temperatury często poprzedza krótkotrwałe jej obniżenie.
Jeżeli podwyższona temperatura utrzymuje się niezmiennie przez trzy dni to kolejny - czwarty dzień uznaje się za początek okresu niepłodnego i datę od której można rozpocząć współżycie płciowe, jeśli nie planuje się ciąży. Okres niepłodności trwa do kolejnej miesiączki.

Amalfi cholera wie ze tak Ci napisze, wiesz ze ja mialam kiedys wszystko i sluz i test owu piekny i bole i skok tempki a owu nie bylo bo pecherzyk urosl ale nie pekl wiec tylko monitoring daje 100% pewnosci, a tao to na dwoje babka wrozyla :D a jak teraz myslisz i mierzysz to mozg sam moze tak cialem sterowac i dawac taie objawy

reklama
Do góry