reklama
Kamea
Fanka BB :)
Cześć dziołszki.
Ale Tworzycie, prawdziwa kurza ferma;-) Śliczne te kureczki.
As mam nadzieję, że jak najdłużej pozostaniesz jeszcze w dwupaku!!!
Ale Tworzycie, prawdziwa kurza ferma;-) Śliczne te kureczki.
As mam nadzieję, że jak najdłużej pozostaniesz jeszcze w dwupaku!!!
Koralikowa
heja
dotka martusia superr kurki..
to na drutach czy szydełku,,bo jak na drutach to tez chce takie umiec!!! yh..bo na szydelju nie umiem...
dotka wkleje fotke na pewno....
dotka martusia superr kurki..
to na drutach czy szydełku,,bo jak na drutach to tez chce takie umiec!!! yh..bo na szydelju nie umiem...
dotka wkleje fotke na pewno....
Martusia85
Ja zrobiłam już drugą, wstawię potem fotkę...
koralikowa to na szydełku
koralikowa to na szydełku
amalfi
Dziewczyny a czy to mozliwe ze teraz w 18 dc kiedy tempka idzie mi w gore, bo teraz mam 36,7, wczoraj 36,6 a wczesniej mi stala w miejscu caly cykl na 36.5, tzn ze idzie na owulke, czy poprostu ona sie podnosi, bo w drugiej fazie cyklu zwykle jest wyzsza?? Bo śluzu płodnego to raczej nie mam, a powinien byc tuz przed owulka. Sorry ze tak nie na temat szydelkowy, ale mam dylemat

Codzienne pomiary temperatury ciała umożliwiają określenie dnia jajeczkowania. Od dnia jajeczkowania dochodzi bowiem do podwyższenia podstawowej temperatury ciała. Dzieje się tak dlatego, iż w jajniku, w miejscu powstawania komórki jajowej (pęcherzyku jajnikowym) po wystąpieniu owulacji (uwolnieniu jaja), komórki rozpoczynają produkcję progesteronu - hormonu utrzymującego ciążę, który odpowiada również za podwyższenie temperatury ciała.
O wystąpieniu jajeczkowania świadczy występowanie w drugim okresie cyklu (patrz wykres) temperatury podwyższonej o ok. 0,5 stopnia C w stosunku do najwyższej temperatury z pierwszego okresu cyklu. Podwyższenie temperatury często poprzedza krótkotrwałe jej obniżenie.
Jeżeli podwyższona temperatura utrzymuje się niezmiennie przez trzy dni to kolejny - czwarty dzień uznaje się za początek okresu niepłodnego i datę od której można rozpocząć współżycie płciowe, jeśli nie planuje się ciąży. Okres niepłodności trwa do kolejnej miesiączki.
O wystąpieniu jajeczkowania świadczy występowanie w drugim okresie cyklu (patrz wykres) temperatury podwyższonej o ok. 0,5 stopnia C w stosunku do najwyższej temperatury z pierwszego okresu cyklu. Podwyższenie temperatury często poprzedza krótkotrwałe jej obniżenie.
Jeżeli podwyższona temperatura utrzymuje się niezmiennie przez trzy dni to kolejny - czwarty dzień uznaje się za początek okresu niepłodnego i datę od której można rozpocząć współżycie płciowe, jeśli nie planuje się ciąży. Okres niepłodności trwa do kolejnej miesiączki.
dotka85
Amalfi cholera wie ze tak Ci napisze, wiesz ze ja mialam kiedys wszystko i sluz i test owu piekny i bole i skok tempki a owu nie bylo bo pecherzyk urosl ale nie pekl wiec tylko monitoring daje 100% pewnosci, a tao to na dwoje babka wrozyla
a jak teraz myslisz i mierzysz to mozg sam moze tak cialem sterowac i dawac taie objawy
reklama
Atyde85
Znalazłam żółtą włóczkę i spróbuję zrobić kurkę, to będzie moherowa kurka :-)

Podziel się: