reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

reklama
Dziewczyny, mam refleksje. Czy któraś jak bierze inozytol zauwazyla ze cykl jest dużo bardziej odczuwalny? Okres około owulacyjny jest inny, owulacja bardziej bolesna i odczuwalna?

Dziewczyny, mam refleksje. Czy któraś jak bierze inozytol zauwazyla ze cykl jest dużo bardziej odczuwalny? Okres około owulacyjny jest inny, owulacja bardziej bolesna i odczuwalna?
Ja brałam teraz pierwszy cykl i był bolesny. Chyba troche bardziej niż zwykle, zawsze mnie bolało przed owulacja, ale w tym cyklu nawet w nocy obudził mnie ból także może coś w tym być

Ja też się zastanawiam. Ogólnie nigdy nie czułam mocno owulacji, czasem przez chwilę coś gdzieś zakłuło i tyle. W tym cyklu baaaardzo czułam prawy jajnik - na tyle że jeden dzień ciężko było mi funkcjonować. Ale też kiedyś miałam na nim torbiel - pójdę to skontrolować niedługo.
Natomiast podbrzusze też mnie bolało jak nigdy.

Piona 😏 ale w sumie apka mi wyliczyła owulacje już na 3 lipca 😆 nawet termin nadal by marcowy został 🫣 no z tym że ja jeszcze muszę pomyśleć czy się zapisywać na lipiec.

U mnie na bank KP miesza.
I w takim razie wychodzi, że nie specjalnie albo jest sens robić testy owu (według nich typowo owulacja u mnie w 21/22dc) albo endometrium jest przez to KP liche.
Najgorzej, że rozwaliło mi to cały plan *badań, tym bardziej że w piątek lecimy na wakacje.

Niby spoko bo miałam mieć tam idealnie okres 2-3 dzień, a teraz do piątku powinno być czysto, no ale i tak chu*owizna

*Jak na użytkowniczkę wielu tatuaży przystało, bardzo ale to bardzo nie lubię i boję się pobrań krwi, do tego mam bardzo kiepskie, słabe niewidoczne żyły więc jak mam cokolwiek badać to lubię w pakietach więc chciałam przy okazji moich problemów ze zmęczeniem zrobić sobie wszystko razem z takimi typowymi badaniami na początek cyklu

Ale przecież dziś jesteś dopiero 6 dpt prawda? Ilu dniowy zarodek miałaś? Nie trać jeszcze nadziei, myślę, że jeszcze jest czas 🫂🫂

Bardzo współczuję 😔 ale może jeszcze ta beta ruszy?

No niby jeszcze jest szansa bo różne historie czytałam ale już się nie nastawiam bo wydaje mi się, że 6 dpt to już na tyle późno, że jakiś chujocień by wyszedł 😜

reklama
No niby jeszcze jest szansa bo różne historie czytałam ale już się nie nastawiam bo wydaje mi się, że 6 dpt to już na tyle późno, że jakiś chujocień by wyszedł 😜

No niekoniecznie by wyszedł, przecież nie bez przyczyny kliniki każą betę robić najwcześniej w 10 dpt a nie w 5 czy 6 😉 ale no ja wiem, że cierpliwość nie jest naszą najmocniejszą stroną 😬

Do góry