reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

W którym dc pozytywny test

Masz regularne cykle ? Tak naprawdę ciężko cokolwiek powiedzieć . Jeżeli masz nieregularne cykle i jednocześnie nie wiemy kiedy była owulacja to równie dobrze mogła byc kilka dni temu więc test nie wyjdzie jeszcze bo za wcześnie a dzień cyklu nie ma bardzo ma znaczenie . To w kim dniu cyklu wyjdzie pozytywny test zależy od tego kiedy była owulacja , przy ,,książkowym ,, cyklu i owulacji w 14 dniu test najwcześniej wyjdzie koło 24-25 dnia cyklu . Nie pozostaje nic innego jak poprostu czekać dalej na okres , powtórzyć test za kilka dni , ewentualnie umówić się do lekarza
Moje cykle średnio trwają 31 dni, natomiast zdarzają się cykle od 28 do nawet 36 dni ale to rzadko

reklama
ja zrobiłam przed, bo bardzo bolała mnie głowa (gdzie to zawsze byl objaw zbliżającej sie miesiączki), chcialam upewnić sie ze mogę cos przeciwbólowego wziac I mnie tknęło wtedy zeby zrobić test, który wyszedł pozytywny 🙈🙈🙈
Ja zrobiłam przed, bo dwie ciąże były z pierwszego cykku starań (testy po dniu spodziewanej miesiączki). Trzeci raz, a ja nie wiedziałam, czy mam objawy, czy sobie wkręcam. Byłam przekonana, że jestem w ciąży. Skoro czułam objawy, to zrobiłam test przed, przecież wyjdzie wiarygodny. I wyszedł pozytywny 😏

Hej, u mnie cykle nieregularne. W tym cyklu owulacja potwierdzona wg obliczeń lekarza miesiaczke powinnam dostać 6/7.07. Pozytywny test wyszedł mi 2.07. I beta w tym dniu wynosiła 14.3. To był chyba 34 dc. W poprzedniej ciąży też w tym dniu wyszedł mi test pozytywny.

Do góry